Avem slabe sanse de a ne bucura de zapada de Craciun si Revelion. Meteorologii sustin ca exista sanse ca in 25 si 26 decembrie sa fie ceva precipitatii sub forma de ninsoare, dar nu se va depune. In rest, temperaturile vor fi destul de ridicate pentru aceasta perioada.

Mai sunt mai putin de 2 saptamani pana la Craciun, iar vremea nu ne ajuta deloc sa simtim spiritul sarbatorilor. S-au dus iernile geroase, cu nameti care sa blocheze traficul rutier si sa dea ocazia copiilor de a se da pe derdelus. Doar figura mosului si a bradului impodobit ne vor ajuta sa simtim ca este Craciun.

Cu alte cuvinte, se pare ca tara noastra a vor invadata de un aer cald, iar acesta nu poate aduce nicidecum zapada. Cel mult, spun meteorologii, in zilele de Craciun vor foi precipitatii mixte, care ulterior se vor transforma in zapada. Oricum neaua ce va cadea va fi slaba cantitativ, nu se va depune, asa ca sania nu va putea fi scoasa de sarbatori.

Meteorologii anunta temperaturi ridicate pentru aceasta perioada. In timpul zilei nu vom intalni la noi in judet temperaturi negative, ci de doar dimineata. Astfel de Craciun, si pana pe 31 decembrie dimineata termometrele vor arata -3 sau -4 grade Celsius, iar spre amiaza temperatura poate ajunge chiar la 6 grade Celsius. Singura zona in care este si va fi zapada, este Balea Lac.

La peste 2000 de metri altitudine stratul de zapada se mentine destul de consistent. Acolo, ninsoarea a cazut inca de acum o luna si se mentine datorita temperaturilor destul de scazute. Acum la Balea Lac sunt aproximativ -6 grade Celsius, temperatura ce face ca stratul de zapada sa persiste.