Orice parinte isi poate rasfata odrasla si ii poate aranja o intalnire cu batranul Mos. Anul acesta la Sibiu pregatirile pentru sarbatori sunt in toi, iar mosul se antreneaza de zori pentru a putea face fata tolbei indesate de cadouri pentru toti copilasii.

La Crucea Rosie din Sibiu a fost infiintata Academia de Mosi si Craciunite, locul de unde, orice sibian il poate inchiria pe mos Craciun pentru cateva minute, in seara de Ajun.

Craciunitele sunt importante

Batran, batran, mosul nu isi pierde naravurile. Chiar daca e in varsta recunoaste ca si Craciunitele au un rol important in impartirea cadourilor. S-au antrenaza numai impreuna cu ele, si au facut pana acum muschi, pentru ca in Ajunul Craciunului sa poata ajunge peste tot cu cadouri din cele mai grele.

Chiar daca, dupa cum prevad meteorologii nu vor fi nameti, mosul tot va trebui sa ajunga cumva la copii cuminti, asa ca, daca va fi sa mearga pe jos, trebuie sa fi pregatit fizic. In plus, nu orice mos poate fi inchiriat de la Crucea Rosie, ci doar cei care au burta suficient de mare.

O proba pe care a trebui sa o treaca mosii doritori de a fi scosi la inchiriat a fpost sa poata cara tolbe grele, dar si craciunitele.

Tanara... mos

Mai greu a fost pentru o tanara voluntara a Crucii Rosii Sibiu care a ales sa fie mos si se antreneaza pentru asta. Este cel de-al cincilea an consecutiv, voluntarii de la Crucea Rosie Sibiu au pregatit sibienilor cativa mosi pe care ii inchiriaza de sarbatori.

Orice parinte ii poate face o bucurie odraslei, inchiriindu-l pe Mos Craciun pentru numai 150 de mii de lei pentru 15 minute pentru o familie, 45 RON pentru scoli si gradinite si 100 RON pentru firme. Fondurile stranse in cadrul acestui proiect vor sustine in anul care vine actiunile educative cu voluntarii.