SIF Transilvania a vandut recent intreaga participatie pe care o detinea in cadrul societatii Retezat SA. Ultimele evenimente anuntand schimbari importante la nivelul structurii actionariatului societatii.

Retezat SA este o companie sibiana specializata in constructia de masini si utilaje agricole, fiind cotata la Bursa de Valori Bucuresti, pe piata Rasdaq. SIF Transilvania a obtinut in urma tranzactiei o suma de bani echivalenta cu circa 1,1 mil. euro (3,9 mil. lei).

Pretul la care s-a realizat transferul a fost de 40,5 lei, de peste 16 ori mai mare fata de cel la care s-a efectuat ultima tranzactie cu aceste titluri, profitul Sif-ului fiind de circa 1 mil. de euro.

Deocamdata nu se stie cine a cumparat actiunile vandute de SIF Transilvania.

Momentul cheie al viitorului societatii sibiene este considerat inceptului lunii viitoare. In 5 ianuarie, expira oferta publica de cumparare lansata de omul de afaceri sibian Gheorghe Aldea. Acesta a lansat oferta in octombrie, alaturi de alti doi oameni de afaceri.

Aldea a facut o oferta publica pentru 97.853 de actiuni, reprezentand 32,95 la suta din pachetul total al societatii, la un pret de 41,500 lei pe actiune.

Retezat SA a realizat anul trecut o cifra de afaceri de aproape 30 milioane de lei (8,5 mil. de euro). Profitul inregistrat de societatea sibiana a fost anul trecut de doar 6.885 de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor. Numarul mediu de angajati al societatii a fost in 2005 de 154, iar activele fixe erau evaluate la 3,8 mil. de lei (putin peste 1 mil. de euro),