Nici o sansa de impacare. Presedintele interimar al liberalilor sibieni considera ca e momentul ca adeptii celor doua curente, Tariceanu si Stolojan, sa-si vada de drum separat. In plus, Eugen Mitea sustine ca deputatului Cornel Stirbet, fostul lider al PNL Sibiu, ar trebui sa i se retraga sprijinul politic, pentru ca nu mai reprezinta liberalismul.

Nimic nu-i mai apropie

Intrebat daca ar mai fi posibil un consens de idei sau daca deputatului Cornel Stirbet ar trebui sa i se retraga sprijinul politic, dupa cum a afirmat ieri premierul Tariceanu, Mitea a raspuns fara ezitare. "Da. Pentru ca are deja o confuzie. Dinsul nu mai actioneaza pentru unitate, asa ca ar fi cel mai bine sa-si vada fiecare de treaba lui. In situatii de criza vezi adevarata fata a fiecaruia. Atunci se cerne faina", a spus actualul presedinte al PNL Sibiu.

Deplasari in teritoriu

Pregatirea congresului national PNL, programat pentru 12 ianuarie 2007, si a alegerilor pentru conducerea filialei judetene, sint principalele coordonate ale activitatii conducerii interimare. "Alegerile le vom avea in luna martie. Deocamdata sintem in teritoriu si luam pulsul organizatiilor.

Discutam cu primarii si consilierii locali PNL, cu institutiile deconcentrate si cred ca stam foarte bine, in toate zonele judetului", a constatat Eugen Mitea. Ieri, presedintele interimar si membrii biroului permanent judetean s-au intilnit cu alesii locali din Saliste si Avrig, iar luni, au avut o intilnire similara la Medias.

Multumit de colaboratori

Intrebat daca membrii noului birou teritorial interimar sint oameni pe care se poate baza in sustinerea intentiilor sale, liderul PNL Sibiu a dat asigurari ca activitatea merge „ca pe roate". „Cu toti cei care vin la PNL pot sa comunic si sa colaborez. Sint oameni cu valoare. Eu as vrea ca toata lumea sa faca parte din birou, fiindca initial am fost 23, a fost si un comitet executiv. Noi lucram impreuna, pe niciunul nu il consider in afara partidului", a precizat Eugen Mitea.

Printre actualii lideri ai liberalilor sibieni nu sint prea multe nume noi. Gheorghe Dicu, vicepresedintele Consiliului Judetean, Dragos Dicu, fiul acestuia si viitor candidat la Parlamentul European, Minerva Boitan, directoarea Spitalului Judetean si Nicolae Petria - omul cheie in rezolvarea problemei „deputatului lipsa" sint acum membri ai BTI.

Schimbare totala

Odata cu suspendarea lui Cornel Stirbet de la presedintia PNL Sibiu, joia trecuta, a fost numit si un birou teritorial interimar. In componenta sa intra, alaturi de presedintele interimar Eugen Mitea, Mircea Cazan, Gheorghe Dicu, Valeria Isaicu, Dumitru Banciu, Dragos Dicu, Razvan Pop, Nicolae Petria, Minerva Boitan, Marian Constantin si Marinel Boariu.

"A fost o decizie discutabila, dar pe de o parte explicabila. Daca pui un nou presedinte, trebuie sa fie si oameni care sa il sustina", este de parere deputatul Stirbet.