Peste 2.500 de gospodarii din catunele judetului Bistrita-Nasaud nu sunt electrificate intrucat filiala din judet a companiei "Electrica" nu a primit fondurile necesare pentru a extinde retelele si in aceste zone. Directorul institutiei, Alexandru Roman, a declarat ca cele mai multe case fara curent sunt din catunul Valea Fiadului, unde numarul locuintelor aflate in bezna este de 60.

Totodata, pe Valea Lunga din apropierea orasului Sangeorz-Bai autoritatile au anuntat existenta a 24 de case neelectrificate, iar la Feldru, pe Valea Saratorii, a altor 44.

Alexandru Roman a adaugat ca, la o estimare, in mare, a cheltuielilor pentru electrificarea catunelor mentionate s-ar ajunge la suma de 22 de milioane de lei noi, la care ar mai trebui alte 4 milioane de lei noi pentru electrificarea caselor izolate.

Reprezentantii "Electrica" au facut un necesar al sumelor care ar rezolva problema alimentarii cu energie electrica in judet, insa acestea, fiind des-tul de mari, deocamdata nu s-a primit nici un raspuns favorabil din partea Ministerului Economiei si Comertului. Astfel, este posibil ca familiile care locuiesc in zonele mentionate sa nu aiba curent nici dupa integrarea in UE.