Locurile de joaca pentru copii si zonele "verzi" din jurul blocurilor sunt fie inexistente, fie trezesc nemultumirea sibienilor. Pentru ca primarul Sibiului, Klaus Johannis, spune ca nu are timp de cererilor adresate pe site-ul www.domnuleprimar.ro, ZIARUL de Sibiu raspunde problemelor dumneavoastra.

Cartierul Turnisor nu ofera prea multe variante de joaca pentru copii. Pentru ca nu au alta solutie, parintilor nu le ramane decat sa ii plimbe pe cei mici printre blocuri. Dupa cateva astfel de iesiri, sibienii nu pot decat sa ceara ajutorul primarului. „Domnule primar, zona Turnisor in care locuiesc de cateva luni arata ca o cocina.

Ma refer la partea de blocuri din spatele magazinului Alcomsib de pe Alba Iulia. Zonele verzi aferente blocurilor nu sunt toate ingrijite, buruiana te depaseste la inaltime.

Nu se pot obliga asociatiile de locatari sa revizuiasca acest aspect? Am observat aceste lucruri plimbandu-ma pe aleile dintre blocuri cu fiul meu, deoarece pur si simplu, pentru un copil de 2 ani nu exista alt mod de a-si petrece timpul! In zona Turnisor nu exista niciun loc cat de mic de joaca pentru copii!“, ii scria Elena Croitoru, la inceputul lunii octombrie, lui Johannis.

La anul...

Lucrurile nu s-au schimbat de cand sibianca i-a scris primarului, in afara de buruienile inghetate de ger. Prin intermediul Biroului de Presa al Primariei, am obtinut, totusi, informatii despre intentiile municipalitatii.

"In primavara - vara anului viitor, municipalitatea va demara o serie de proceduri de cerere de oferta pentru achizitionarea unor jocuri de copii in cateva cartiere din municipiul Sibiu, printre care si cartierul Turnisor. Aceste jocuri vor respecta normativele europene in vigoare, un exemplu in acest sens fiind jocurile amplasate deja in Parcul Subarini.

Referitor la administrarea spatiilor verzi aferente blocurilor din spatele magazinului Alcomsib de pe strada Alba Iulia, aceasta obligatie revine asociatiilor de proprietari.

Totusi, la ingrijirea acestor spatii verzi contribuie si Serviciul Public de Administrarea a Zonelor Verzi, oferind periodic, gratuit, material dendrologic si asigura toaletarea si curatarea acestor spatii verzi, la o perioada de 18 luni”, precizeaza Biroul de Presa.