Barczi Gyozo Istvan este noul subprefect al judetului Mures, in locul lui Burkhardt Arpad, a hotarat Guvernul Romaniei in sedinta de lucru de ieri. Ambii reprezentanti ai administratiei locale au declarat ca nu stiau nimic de aceasta decizie. Mai mult, Burkhardt Arpad se afla chiar in Bucuresti la momentul oficializarii pensionarii sale.

Conform comunicatului oficial dat publicitatii de Guvernul Romaniei, Burkhardt Arpad si-a incetat de drept raportul de serviciu ca urmare a indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare. "Nu stiu nimic. Intrebati-i pe domnii de la UDMR. Eu sunt apolitic, sunt in subordinea Guvernului.

Sunt la Bucuresti, insa pe mine nu m-a instiintat nimeni, poate aflu deseara de la televizor", ne-a declarat Burkhardt Arpad. "Ati aflat inaintea mea, nu m-a anuntat nimeni. Sunt bucuros ca am avut ocazia sa-mi fac o experienta in administratia publica pe postul de viceprimar. Voi avea nevoie de o luna, doua, pentru a inventaria demersurile intreprinse de domnul Burkardt.

Cu domnul prefect am curajul sa spun ca suntem prieteni, am fost colegi de facultate si in sistem (Justitie, n.r.) si cred ca vom face o echipa buna", ne-a declarat Barczi Gyozo Istvan.

Curriculum vitae

Noul subprefect al judetului Mures este licentiat al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii "Dimitrie Cantemir" din Targu Mures.

In 2005 -2006 a urmat un Masterat la Universitatea "Petru Maior" din Targu Mures, specializarea Consultanta juridica si managementul in afaceri, iar apoi a fost consilier juridic al Wiener Stadtische - Companie de Asigurari, Protopopiatului Romano-Catolic si al constructorului SCCA. Din anul 2004 si pana in prezent a fost viceprimar al municipiului Targu Mures.

Pentru postul de viceprimar al orasului Targu Mures, Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania va face o noua nominalizare, candidatul urmand sa fie validat printr-o hotarare a Consiliului Local Targu Mures.

Nici presedintele filialei judetene muresene a UDMR, Kelemen Attila, nici presedintele filialei municipale, David Csaba, nu au putut fi contactati ieri pentru a dezvalui numele viitorului viceprimar. "Eu imi voi da demisia din functia de viceprimar si din partid pentru ca este o incompatibilitate.

Conform procedurii legale, UDMR va face o noua nominalizare pentru postul de viceprimar care va fi votata de Consiliul Local", a mai declarat Barczi Gyozo.