Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism au decis sa ceara prelungirea mandatelor de arestare pentru cei patru directori de presa din trustul Gazeta. Cererea lor va fi judecata marti de Tribunalul Cluj.

In acelasi timp, sotii Man au cerut aceleiasi instante, Tribunalul Cluj, sa ridice sechestrul pus pe averea lor. Ei considera ca acesta ar fi ilegal, cata vreme autoritatile nu au stabilit valoarea presupusului prejudiciu cauzat partilor vatamate.

In dosarul Gazeta, presedintele trustului de presa, Liviu Man, directorul de investigatii, fostul comisar de Politie Ioan Otel, directorul executiv Aurel Muresan si directorul de marketing Dorel Vidican sunt cercetati in stare de arest.

Fosta directoare de publicitate Anca Elena Cocut este cercetata in stare de libertate dupa ce a stat o luna in arest preventiv. Sotia lui Liviu Man, Milena Man, a fost pusa la randul ei sub acuzare, dar este cercetata in stare de libertate.

De asemenea, sunt cercetati in stare de libertate seful Departamentului de Protectie Interna, Adrian Avarvarei, si directorul editorial Memoranda Onac. Averile tuturor acestora au fost sechestrate, la fel ca si conturile firmelor din trustul clujean.

Cei opt sunt acuzati ca ar fi santajat diferiti politicieni, oameni de afaceri si directori de institutii publice din mai multe judete din Transilvania. Acestia ar fi fost amenintati cu publicarea unor materiale compromitatoare in ziarele si revistele trustului daca refuzau incheierea unor contracte de publicitate.