Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, a declarat la Bistrita ca apreciaza activitatea echipei de conducere a Inspectoratului Scolar Judetean, condusa de inspectorul general Horatiu Catalano sustinut de PC si de un inspector general-adjunct care a demisionat din PNL, pentru a se inscrie in PLD. Hardau a spus ca, in privinta celor doi, nu va raspunde la comenzi politice.

Ministrul Hardau a vizitat noul sediu al ISJ si doua scoli din judet: scoala Generala nr. 1 din Bistrita unde va fi instalata o centrala termica proprie si Grupul Scolar Lechinta unde va fi amenajat un campus scolar. Ministrul a declarat ca este multumit de calitatea lucrarilor facute din bani publici si a reafirmat ca banii nu au fost acordati pe criterii politice.

"Sunt multumit de felul in care arata sediul ISJ, daca raportez la pretul pe metru patrat si calitatea lucrarii este net superior fata de ce am vazut in alte parti. Am fost acuzat ca am dat bani pe criterii politice. Dar un exemplu ca nici vorba de asa ceva este judetul Suceava cu 86 de comune conduse de primari PSD.

Aici s-au facut investitii in functie de populatia scoala, adica numarul de elevi, numarul de km parcursi pe jos, dotarea scolilor. In Moldova s-a investit foarte mult in scoli fiindca aveau multe din chirpici si inca mai au. Desi au componenta politica PSD in invatamant nu s-a tinut cont de acest lucru, desi au adunat semnaturi impotriva mea sa ma demita", a declarat Hardau.

Peste 50 de scoli reabilitate

In Bistrita - Nasaud un numar de 58 de scoli din 116 cate functioneaza pe raza judetului au fost reabilitate in ultimele 7 luni cu bani de la Ministerul Educatiei si Cercetarii. Tot in aceasta perioada, Inspectoratul Scolar Judetean si-a definitivat noul sediu in care au fost investite 1,7 milioane de lei.

De asemenea, in 2006 au fost construite 15 scoli noi, au fost asigurate utilitatile in altele 17, investitiile ridicandu-se in total la peste 15 milioane de lei (150 de miliarde lei vechi).

Ultima transa de bani, 1,3 milioane de lei, a sosit la sfarsitul lunii noiembrie si a luat drumul a 9 scoli din localitatile Ciresoaia, sintereag, Anies, Lunca Ilvei, Ilva Mica, Maieru, Cristestii Ciceului, Teaca si Bistrita Bargaului care vor fi reabilitate.

Alte 3,2 milioane de lei au fost alocate celor 10 scoli din municipiul Bistrita racordate la sistemul centralizat de incalzire, pentru achizitionarea de centrale termice. Noile centrale vor functiona incepand cu anul viitor.