Platformistii din PNL Alba nu mai sunt atat de decisi sa paraseasca partidul si sa-l urmeze pe Theodor Stolojan in noua formatiune politica pe care intentioneaza sa o infiinteze.

Presedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a declarat ca unul dintre liderii platformistilor, primarul din Sohodol Ð Lucian Andreica, a participat la ultima delegatie permanenta a PNL unde ar fi declarat ca ramane in partid.

Atanasiu a facut precizari similare si in legatura cu un alt platformist, care este membru al PNL Sebes, el completand ca restul persoanelor care si-au declarat atasamentul fata de Stolojan, fie nu mai sunt in PNL, fie nu au functii in partid.

In afara de primarul Andreica un singur ales local al PNL Ð consilierul local Nicolae Dobra Ð s-a declarat, in urma cu aproximativ doua saptamani "platformist".

Delegatia Permanenta a PNL Alba, desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute, a analizat prestatia politica a conducerii organizatiei, a reprezentantilor in Parlament si a celor din administratia judeteana si locala.

De asemenea, a stabilit prioritatile pentru 2007, delegatii care vor participa la congresul extraordinar al partidului de la inceputul anului viitor, respectiv pozitia pe care o vor adopta la congres.

Din punct de vedere politic, PNL Alba nu a avut in 2006 realizari foarte importante. A pierdut un post de ministru prin persoana liderului organizatiei, TeodorAtanasiu, care acum este presdintele AVAS. Pe ultima suta de metri a prins, insa, functia de ministru al Agriculturii.

Ministrul Dan Motreanu, chiar daca in prezent este membru al PNL Bucuresti, reprezinta si organizatia din Alba pe care a parasit-o in 2004. PNL Alba a mai castigat primaria nou-infiintatei comune Bucerdea Granoasa.

In paralel s-a adancit criza care exista la nivel judetean intre cele doua partide ale Aliantei "D.A.", astfel incat la ora actuala nu mai poate fi vorba despre o colaborare intre PNL si PD. Atanasiu a apreciat ca impartirea posturilor din administratia locala si "fuga dupa primarii altora" sunt motive care au contribuit la neintelegerile dintre cele doua partide.

El a completat ca, atat PNL cat si PD, sunt vinovate in masura egala pentru situatia creata in Alianta.