Mai multi consumatori au fost deja trasi in piept la ghiseu, iar OJPC Cluj, impreuna cu Politia, vor relua azi controalele la punctele de lucru, pentru a fi inchise.

Decizie neanuntata oficial

Casele de schimb valutar, una de pe Bolyai, nr. 4, iar cealalta de pe Bulevardul 21 Decembrie, nr. 3, au fost redeschise marti, 12 octombrie, prin inlaturarea sigiliului pus de OJPC Cluj in luna octombrie.

Directorul institutiei, Marius Avram, ne-a declarat ca patronul bucuresean Alexandru Podgoreanu a redeschis punctele de lucru ale societatii sale pe baza unei hotariri emise de Tribunalul Bucuresti, prin care se suspenda decizia de inchidere dispusa de OJPC Cluj pe o perioada cuprinsa intre 6 si 12 luni.

"Decizia nu a fost, insa, adusa la cunostinta noastra in mod oficial“, acuza Avram.

In nici o saptamina, mai multi consumatori au depus reclamatii pe motiv ca au fost inselati in momentul in care au schimbat valuta la casele de schimb administrate de Saralex. „Numai azi (n.r., ieri) am avut doua reclamatii pe numele lor“, spune directorul OJPC Cluj.

Acesta ne-a mai declarat ca in cursul zilei de azi va organiza o actiune de control la cele doua puncte de lucru, impreuna cu politistii de la Frauda.

Poveste veche

Alexandru Podgoreanu - care are mai multe case de schimb valutar deschise in intreaga tara - a fost sanctionat anul acesta de doua ori: o data in luna mai, cu suma de 100 de milioane de lei vechi, iar a doua oara in octombrie, cu 20 de milioane de lei vechi.

De asemenea, acesta a semnat un proces verbal prin care se obliga sa restituie cele 300 de milioane de lei pagubitilor, constituind suma totala cu care au fost inselati cei 23 de reclamanti din lunile septembrie-octombrie. Potrivit lui Mircea Avram, insa, acesta nu i-a despagubit pe clienti si nu si-a platit nici ultima amenda.

Se dadea fiu de deputat

Pentru a scapa mai usor de controalele repetate, Alexandru Podgoreanu a dat veste printre angajatii OJPC Cluj ca este fiul lui Radu Podgorean, deputat PSD de Sibiu. „A venit in repetate rinduri cu amenintari si a incercat sa ne influenteze, pentru a nu-l inchide. Se pare ca pilele se fac, totusi, cu o anumita culoare a banilor“, ne-a declarat Mircea Avram.

Intrebata ieri despre patronul ei, una dintre angajatele de la casa de schimb valutar de pe strada Bolyai nr. 4 a refuzat sa dea orice relatie despre Podgoreanu, spunind ca „nu sint secretara personala a dinsului“.

Publicitate inselatoare

Casele de schimb ale SC Saralex Grup SRL afisau in mod eronat cursul valutar. „De exemplu, la panoul de afara lipseau trei rubrici: «cecuri», «vinzare» si «cumparare».

De asemenea, in loc de 100 de forinti, era trecut 1 forint, iar clientii nu mai stiau ce sa inteleaga“, ne-a declarat Mircea Avram, directorul OJPC Cluj, cu prilejul ultimului control, din octombrie. Inspectorii se asteapta sa gaseasca aceleasi nereguli si azi si vor incerca sa repuna sigiliul.