Un fost consilier taranist a fost desemnat drept presedinte al organizatiei judetene Cluj a Partidului Liberal Democrat. Este vorba de Tudor Oniga, fost reprezentant al PNTCD in Consiliul Local. Tudor Oniga a demisionat din PNTCD impreuna cu actualul viceprimar PNL Adrian Popa si cu fostul prefect taranist Alexandru Farcas. Cei trei erau pe atunci consilieri locali.

Ei s-au inscris in Uniunea Fortelor de Dreapta, partid condus pe acea vreme de actualul ministru al Economiei si Comertului, Varujan Vosganian. In urma fuziunii cu UFD, Adrian Popa a devenit liberal, Alexandru Farcas a trecut la Actiunea Populara, unde a devenit presedinte al organizatiei judetene, iar Tudor Oniga s-a retras o perioada din politica.

La insistentele prietenului sau, Adrian Popa s-a inscris acum cativa ani in PNL. Dupa alegerile din anul 2004, el a devenit reprezentantul liberalilor in consiliul de administratie al echipei de fotbal CFR Cluj, precum si in consiliul de administratie al Regiei Autonome a Domeniului Public. Tudor Oniga a demisionat ieri din PNL pentru a prelua sefia PLD.

Presedintele filialei municipale a PNL, Adrian Popa, a declarat ca, deocamdata, Tudor Oniga este singurul liberal care a demisionat din partid la Cluj pentru a-l urma pe Theodor Stolojan. Adrian Popa a adaugat ca se asteapta ca prietenul sau sa demisioneze si din cele doua consilii de administratie in care a fost desemnat din partea PNL.

Tudor Oniga, cadru universitar la Facultatea de Drept a Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir si specialist in Drept Constitutio-nal, o inlocuieste la sefia organizatiei judetene a Partidului Liberal Democrat pe Steluta Racolta, fosta sefa a companiei de asigurare-reasigurare "Ardaf". Aceasta a demisionat dupa ce a oferit unui reporter sub acoperire sefia organizatiei judetene de tineret.