Procesul hackerului din Arad, acuzat de patrunderea ilegala in serverele mai multor institutii din SUA, va incepe in luna ianuarie. Deja National Aeronautics and Space Administration (NASA) s-a constituit parte civila in procesul intentat lui Victor Faur.

Conform celor declarate, luni, de Nelu Panga, avocatul hackerului aradean, procurorul care cerceteaza acest caz mai are nevoie de cateva zile pentru finalizarea rechizitoriului, dupa care va debuta procesul.

"Deoarece este sfarsit de an, procesul va debuta la inceputul lui 2007, cand vom cunoaste in instanta toate acuzatiile care i se aduc lui Victor. Clientul meu a fost interogat o singura data, in urma cu trei luni, si de atunci nu a mai fost necesara prezenta lui la Bucuresti, in fata anchetatorilor.

NASA putea sa faca o cerere pentru infiintarea unei comisii rogatorii in cadrul careia Victor Faur sa fie audiat, insa nu a cerut acest lucru, poate pentru faptul ca el si-a re-cunoscut fapta", a afirmat Nelu Panga.

Avocatul a mai mentionat ca procesul nu va dura prea mult, deoarece nu exista martori care trebuie audiati, iar nici invinuirile nu sunt de asa natura incat sa nu poata fi dezbatute in doua, maxim trei, termene.

Nelu Panga a spus ca Victor Faur a trecut prin cateva momente psihice mai delicate, imediat dupa aparitia in presa americana a articolelor care mentionau ca el ar putea primi 54 de ani de inchisoare pentru faptele sale. "A fost foarte debusolat cateva saptamani. Atat eu cat si parintii lui ne-am temut sa nu sufere vreun soc.

Eu m-am angajat fata de el si de familia lui sa obtin o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare, ceea ce nu va afecta viitorul sau, pentru ca aceasta pedeapsa se poate prescrie", a precizat Panga.

Victor Faur, (26 ani), a fost pus sub acuzare de o instanta americana pentru atacarea a peste 150 de sisteme informatice apartinand NASA, Departamentului American al Energiei si Marinei Americane.