...fie ofertele gasite nu au fost pe placul lor, fie bugetul alocat a fost net inferior dorintelor. Monitorul de Cluj va sare in ajutor si propune mai multe alternative de a va petrece cea mai lunga noapte din an.

Rev de Cluj

Pentru cei care nu doresc sa ramina acasa in noaptea de Revelion, municipalitatea clujeana vine cu o propunere. In Piata Avram Iancu puteti numara secundele pina la intrarea in 2007 alaturi de edilii orasului si de trupele Voltaj, Hi-Q si Richi e Poveri.

Totodata, Primaria Cluj-Napoca le va oferi tuturor celor care vor raspunde acestei invitatii un pahar de sampanie si un spectaculos foc de artificii la cumpana dintre ani.

Daca, insa, frigul din piata nu este pe placul vostru, ramin valabile ofertele cluburilor si ale restaurantelor clujene. De exemplu, clubul Obsession va asteapta intr-o atmosfera cu totul speciala. Din meniul pregatit nu lipsesc trandafirii din somon sau curcan umplut cu gutui si mere.

Cit despre bauturi, toata lumea va beneficia de bonuri valorice in valoare de 50 de lei pentru a servi ce doreste de la barul localului. Pretul unui loc la petrecerea dintre ani variaza intre 170 de lei noi pentru un meniu care nu include si un loc la masa si 200 de lei cu un loc rezervat. De spectacol se vor ocupa travestitii de la trupa Las Troyas si animatoarele clubului.

Alte petreceri va asteapta si in celelalte cluburi din oras. Din meniul petrecerii din Zink nu vor lipsi caviarul si sampania. De altfel, nici clubul The King nu se lasa mai prejos, invitindu-si clientii fideli la o megapetrecere in noaptea dintre ani.

Alternative la club

Cei care, insa, nu doresc sa investeasca intre 150 si 250 de lei pentru o seara intr-un club clujean au si ei de unde alege. Barurile de inchiriat sint inca la moda. Un astfel de bar este La Solas. Pentru circa 10 milioane de lei vechi, 30 sau 40 de persoane isi pot petrece Revelionul in incinta barului. Mincarea si bautura trebuie, insa, procurate „de afara“.

Pentru cei care vor neaparat sa evadeze departe de asfaltul orasului pentru a-si petrece citeva zile undeva la munte, destinatia preferata de clujeni ramine Baisoara sau, pentru cei care nu se uita la banii din portofel, Valea Prahovei. La mare moda sint, mai nou, licitatiile online pentru inchirierea unei cabane de Revelion.

De exemplu, pentru o cabana din Azuga ce poate adaposti pina la 15 persoane pretul de pornire a licitatiei pentru patru nopti de cazare incepe de la 2.600 de euro. Licitatia se inchide pe 28 decembrie si, bineinteles, cistiga cel care ofera cel mai mult. Daca, insa, Baisoara ramine prima tinta, trebuie sa stiti ca mai exista inca locuri de cazare in cabanutele nu foarte dotate.

Astfel, o cabana aflata la 10 kilometri de Muntele Baisorii, dar care nu dispune de toate facilitatile cu care sinteti obisnuiti (apa calda, gaz), poate fi inca inchiriata pentru 300 sau 400 de euro in perioada 30 decembrie - 3 ianuarie.

Nu putini vor fi aceia care si in acest an vor alege sa-si petreaca Revelionul acasa, impreuna cu familia. Pentru o masa festiva de la care sa nu lipseasca nici o bunatate, clujenii vor trebui sa scoata in jur de 150 de lei noi, daca este vorba de o familie cu patru membri.

Revelion de 5 stele

Cei mai pretentiosi pot alege si in acest an destinatii mai exotice pentru petrecerea noptii dintre ani. Un sejur de 8 zile si 7 nopti cazare intr-un hotel de 3 stele in Dubai, Perla Orientului Mijlociu, incepe de la 1.200 de euro, cu masa festiva, biletul de avion dus-intors si toate taxele incluse.

Acelasi tip de sejur, insa, intr-un hotel de 5 stele incepe cam de la 1.900 de euro si trece bine de 2.000 de euro, cu toate taxele. Pentru o asemenea suma, la masa de Revelion veti servi numai delicatese specifice regiunii si o multime de fructe de mare.

Supermarketurile, deschise pina pe 30 decembrie

Marile magazine din oras vin in intimpinarea clientilor pentru aprovizionarea de Rev. Astfel, programul Metro e non-stop pina in 30 decembrie, cu o scurta pauza de Craciun. Selgros e deschis pina la miezul noptii, tot pina in 30 decembrie, iar Cora functioneaza dupa programul 8-24, pina in 30 decembrie, iar in ultima zi din an magazinul se inchide la ora 18.