Consiliul Judetean recunoaste ca a primit o noua oferta de la societatea italiana De.Be.Co. pentru refacerea stadionului. De.Be.Co. se arata interesata, din nou, de Ion Moina. Societatea este prima care a propus Consiliului Judetean (CJ) sa reconstruiasca stadionul. Ca locatie era vizat, insa, un teren de pe Valea Garbaului. De aceasta data, De.Be.Co.

revine in schema si propune refacerea stadionului pe actualul amplasament. Nu e vorba, insa, de un proiect de anvergura, asemeni celui propus de societatea americana Global Development Partners.

Motivul pentru care reprezentantii Consiliului Judetean sunt interesati de propunerea societatii italiene De.Be.Co. se leaga de faptul ca proiectul acesteia este mult mai restrans, motiv pentru care nu ar mai fi fortati sa se asocieze cu Consiliul Local si Primaria pentru a face rost de mai mult teren.

Eu am vazut proiectul De.Be.Co., este foarte frumos, a recunoscut presedintele Comisiei pentru stadion din cadrul Consiliului Judetean, consilierul PSD Dan Canta.

Acesta a afirmat ca ceea vor sa faca italienii nu necesita prea mult teren. Numai cu un asociat, precum Apele Romane sau Universitatea Tehnica, proiectul italienilor de la De.Be.Co. ar putea foarte bine sa fie aplicat. Exemplarul de proiect prezentat comisiei CJ arata ca italienii au gandit spatiul extrem de eficient.

Arena ar urma sa fie orientata in alta directie decat in prezent, pista de atletism ar disparea, cele doua terenuri de zgura ar fi valorificate, castigand spatiu in plus pentru parcari si alte constructii. Chestionat despre valoarea investitiei propuse de italieni, presedintele CJ, Marius Nicoara, a refuzat sa ofere un raspuns.

Nu va pot dezvalui la cat se va ridica investitia De.Be.Co., pentru ca aceasta societate va participa la licitatie si atunci n-ar fi corect fata de ea si nici nu este legal, a declarat Nicoara. Surse din CJ ne-au informat, insa, ca si De.Be.Co are pretentia ca, la schimb cu stadionul, sa construiasca o serie de imobile de locuit si spatii comerciale.

Cine este De.Be.Co.

Ideea realizarii unui stadion pe alt amplasament decat cel actual a venit din partea societatii De.Be.Co la inceputul anului 2005 Intentia presedintelui Marius Nicoara era aceea de a obtine suprafata de peste 100 ha de pe Valea Garbaului, pe care s-o puna la dispozitie societatii De.Be.Co (in cazul in care ar fi castigat licitatia) pentru acest proiect.

In paralel, stadionul urma sa fie demolat, iar terenul obtinut (aproximativ 70.000 de metri patrati) sa fie cedat societatii pentru realizarea unui centru multifunctional, cu cinematograf, sedii de birouri, parcari, spatii comerciale etc.

Proiectul a fost anulat pentru ca presedintele CJ nu a reusit sa convinga Ministerul Apararii sa transfere terenul de pe Valea Garbaului in patrimoniul judetului. De.Be.Co a fost, insa, in masura sa-si plieze proiectul si pe actualul amplasament al stadionului. Marius Nicoara a precizat ca, indiferent cine va mai veni cu propuneri, licitatia va fi organizata, urmand sa se decida si un castigator.