Despre comunism si mentalitati

Prof. dr. ing. Pompiliu Manea a fost ales, cu ocazia Consiliului National, printre cei 15 vicepresedinti ai Partidului Noua Generatie Crestin-Democrat. El are totodata functia de membru in Biroul Permanent Central al partidului, ocupindu-se cu coordonarea organizatiilor judetene din Transilvania.

Pe plan international, Pompiliu Manea are responsabilitatea integrarii PNGCD in miscarea internationala Crestin Democrata.

Ieri a fost adusa in discutie problema trecutului comunist, un subiect care, desi ii lasa din ce in ce mai reci pe tinerii din ziua de azi, este totusi unul fierbinte pentru formatiunile de dreapta.

"Comunistii ne-au influentat foarte mult mentalitatea si trebuie sa luptam mult pentru a ajunge la vechea mentalitate“, a declarat Manea.

El s-a referit la acea „veche mentalitate“ caracteristica perioadelor marete din istoria Romaniei, reamintind Europei de vremea cind Burebista isi intindea granitele pina in inima Europei si de Tirgul International de la Paris din 1935, cind Romania era clasata pe locul trei ca nivel de trai si leul romanesc era valuta forte in Europa.

PNGCD-ul vrea sub aripa sa toate partidele mici de dreapta

Pe viitor, partidul lui Becali se va orienta spre un electorat format din intelectualitate, taranime si tinara generatie. „Dorim ca si partidul sa se ridice la acelasi nivel in sondaje ca presedintele sau. Date fiind statisticile favorabile care pozitioneaza PNGCD-ul peste pragul electoral pentru Parlament, nu intentionam sa raminem in Opozitie.

In ceea ce priveste PNTCD-ul, nu vorbim de o fuziune, ci de un parteneriat. Va fi o alianta electorala fara obligatii politice, in sprijinul ideii de dreapta si prin protejarea identitatii fiecarui partid. Vrem o alianta fara certurile care sint acum in Parlament“, declara Manea.

Gigi Becali vrea sa infrateasca Steaua Bucuresti cu „U“ Cluj

Pompiliu Manea a amintit ca a discutat personal cu Becali pe tema Clubului de fotbal „U“. Presedintele partidului si-a facut cunoscuta intentia de a incheia un parteneriat pe linie sportiva intre Steaua si „U“ Cluj, considerind „Sepcile Rosii“ ca fiind, de peste trei sferturi de veac, un simbol al tineretului si intelectualitatii ardelene.