Executivul Consiliului Judetean Mures a intocmit bilantul activitatii pe anul acesta, declarand 2006 "un an bun". "Dupa un an de acomodare, proiectele au inceput sa se materializeze destul de serios. Au fost finalizate programele de dezvoltare ale judetului pentru perioada 2007-2013.

Toate drumurile principale au intrat in reparatii, modernizari sau chiar reabilitari, pentru anul 2007 urmarim dublarea investitiilor in reteaua de drumuri. Afirm cu toata seriozitatea ca judetul Mures va fi fruntas in accesarea fondurilor europene, are un portofoliu impresionant de proiecte, in valoare de peste 1 miliard de euro, sa dea Dumnezeu sa fie destui bani.

Noi suntem pregatiti in orice moment sa luam banii. Daca este sa vorbim despre proiectele de dezvoltare, suntem bine pregatiti pentru etapa 2007", a declarat vicepresedintele Fratean. El a mai inventariat la capitolul succese privatizarea societatii Drumuri si Poduri, si a anuntat ca, in 2007, acceasi soarta o va avea si SURM, "sub o forma sau alta".

Deasemenea Fratean s-a aratat multumit de lucrarile de modernizare si extindere la Aeroportul Targu Mures, si inceperea lucrarilor de 14 milioane de euro pe programul SAMTID. Cea mai grava problema o constituie insa Depozitul Ecologic de la Ungheni.

"Speram ca procesul sa o ia anul viitor pe un fagas normal, pentru ca vrem sa continuam investitia pe acelasi proiect", a declarat vicepresedintele CJ Mures, Alexandru Petru Fratean. Sedinta festiva dedicata aderarii Romaniei la Uniunea Europeana a fost mutata pentru 28 decembrie de la ora 13.30, a anuntat presedintele CJ, Lokodi Edita Emoke.

"Am invitat si consilieri locali, reprezentanti ai institutiilor descentralizate, primari si mass media. Va fi si un scurt program artistic, si vom ciocni o cupa de sampanie in cinstea acestui eveniment", a declarat Lokodi Edita Emoke. (I.O.)