Patru inculpati in Dosarul "Hidra" au fost arestati prevenitiv pentru a doua oara, in noaptea de marti spre miercuri, de Tribunalul Hunedoara, pentru incalcarea interdictiei de a parasi localitatea. Purtatorul de cuvant al instantei, judecatorul Mihaela Timisan, a declarat ca acestia au fost arestati preventiv pentru 30 de zile.

"In sarcina celor patru s-a retinut faptul ca nu au respectat masura interdictiei de a parasi localitatea de domiciliu si au savarsit cu buna stiinta o noua infractiune", a mai afirmat aceeasi sursa.

Samson Marin Varga, zis "Samsonel", Romulus Jelea Diomede, zis "Dio", Iuliu Marginean, zis "Buric", si Ciprian Lukacs, zis "Ghiufa". au fost ridicati, marti, de politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia sub acuzatiile de incalcarea interdictiilor de parasi localitatea si de a nu lua legatura intre ei.

Intr-un comunicat de presa, seful BCCO Alba Iulia, comisarul Traian Berbeceanu, a declarat ca inculpatii s-au deplasat in orasul Hateg, unde au provocat un scandal intr-un local si au agresat mai multe persoane dintre clienti si personalul de serviciu.

"Au savarsit infractiunile de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice si loviri si alte violente, fapte pentru care legea prevede pedepsa cu inchisoarea de la 2 la 7 ani", a mai spus Berbeceanu.

In total, aproape 50 de persoane din Hunedoara sunt cercetate in Dosarul "Hidra", 41 dintre acestea fiind arestate pentru o perioada de timp, apoi eliberate in 13 septembrie 2006 de judecatorii de la Curtea de Apel Alba Iulia cu interdictia de a parasi localitatea.

Alte patru persoane, sefii gruparilor infractionale rivale, acuzate de furturi de fier vechi de pe platforma siderurgica de la Hunedoara, au fost eliberate din arest in noiembrie.

Inculpatii sunt cercetati pentru furt calificat cu consecinte deosebit de grave, delapidare si spalare de bani, luare de mita, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii si linistii publice sau chiar tentativa de omor calificat.

In momentul eliberarii din arest, lor li s-a adus la cunostinta ca nu au voie sa paraseasca municipiul pe durata cercetarilor, ca le este interzis sa comunice intre ei chiar si prin intermediul rudelor si ca trebuie sa se prezinte la instanta.

De asemenea, persoanele judecate nu au voie sa isi schimbe domiciliul fara instiintarea instantei.