Conducerea PSD Arad il acuza pe primarul municipiului resedinta de judet, Gheorghe Falca (PD), ca a cheltuit bani din bugetul local pentru a trimite scrisori cetatenilor, cu ocazia sarbatorilor de iarna.

"Edilul nu se rezuma la a transmite cetatenilor urarile traditionale prilejuite de sarbatorile de iarna, ci profita de ocazie si de generozitatea bugetului public pentru a minimaliza din nou activitatea administratiei din perioada 2000-2004, in favoarea maretelor dumnealui realizari.

Edilul uita, insa, ca sumele despre care vorbeste nu le-a adus domnia sa de acasa, ci sunt bani proveniti fie de la Guvern, prin cu totul alte parghii politice, fie apartin intreprinzatorilor privati, fie au fost obtinuti de municipalitate din buzunarele cetatenilor sau ale agentilor economici ori prin valorificarea bunurilor aflate in proprietate publica.

Iar o alta parte insemnata reprezinta creditele pe care Gheorghe Falca le-a contractat in numele orasului si pentru a caror rambursare aradenii vor face in anii urmatori sacrificii imense", a declarat presedintele organizatiei municipale a PSD Arad, Dorel Caprar.

De asemenea, social-democratii il mai acuza pe Falca de faptul ca omite sa precizeze care sunt aceste investitii pe care le aminteste in permanenta la modul generic. "Multe dintre ele nu ar trebui contabilizate impreuna cu investitiile Primariei.

Nu mai este un secret pentru nimeni ca Gheorghe Falca a ajuns pana acolo incat marseaza pana si cu investitiile private, cum a fost cazul marilor magazine cash&carry a caror politica de extindere nu este supusa influentelor politice.

In conditiile in care nimeni nu se inghesuie sa-l laude pe Falca pentru a-i mangaia orgoliul sau atunci cand colegii domniei sale pe care i-a trimis in Parlament nu sunt pe faza, edilul o face singur", a mai afirmat liderul PSD.

De asemenea, la ultima sedinta a Consiliului Local, alesul independent Rodica Borza l-a acuzat pe primar ca isi face campanie electorala pe bani publici, prin trimiterea scrisorilor catre cetateni.

Aceasta i-a transmis lui Falca, in timpul sedintei, ca ar fi fost mai bine "daca spuneati si cat au saracit aradenii ale caror case le-ati demolat sau daca ati fi povestit de afacerea fabricii de zahar sau "Recons", nu doar de investitii".

Rodica Borza a cerut sa i se comunice in scris cat s-a cheltuit pentru acest demers, dar si cati bani au fost risipiti de-a lungul timpului pe scrisorile de acelasi gen trimise cu ocazia altor sarbatori.

In replica, Gheorghe Falca a spus ca va trimite raspunsul in scris.