Vinzatoare batuta

Simbata seara, in jurul orei 20, cu citeva minute inainte de ora inchiderii, doi barbati - cel mai probabil cu virste intre 20 si 25 de ani - au intrat mascati intr-un magazin alimentar de pe strada Salcimului, apartinind SC Elso SRL. Inarmati cu un cutit si un pistol de jucarie, cei doi au furat din casa de marcat o parte din incasari, si anume suma de 50 de milioane de lei vechi.

Intrucit magazinul avea doua case de marcat, unul dintre autori i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii in zona fetei casierei Gizilla S., de 40 ani, si a sustras banii din casa de marcat ce era deschisa. Celalalt autor a amenintat-o cu un pistol artizanal pe casiera Valentina C., de 26 ani, fara a o agresa fizic, insa nu a reusit sa sustraga bani, deoarece casa era inchisa.

In urma agresiunii, Gizella S. a fost transportata la UPU 1, suferind un traumatism cranio-cerebral minor, hematom, echimoza faciala dreapta si escoriatii faciale multiple.

Tilharie in 20 de secunde

Potrivit comisarului-sef Ioan Herdea Rus, comandantul Politiei municipiului Cluj-Napoca, actiunea tinerilor nu a durat mai mult de 20 de secunde. Una dintre angajate a apasat butonul de panica ce era conectat la dispeceratul unei societati de paza, insa autorii au disparut inainte de sosirea agentilor.

Angajatele magazinului spun ca este primul incident de acest fel cu care se confrunta si ii banuiesc pe niste tigani ce locuiesc in apropiere. Herdea a evidentiat, insa, ca, deocamdata, nu pot invinui pe nimeni, pina nu exista probe clare. Acesta a mai spus ca unul dintre autori a tras cu pistolul, producind un pocnet, pentru a o speria pe angajata.

"Politia face cercetari in vederea prinderii celor doi. Autorii nu au furat alte bunuri din magazin in afara de bani si se fac vinovati de comiterea infractiunii de tilharie“, ne-a declarat comisarul-sef Ioan Herdea Rus.