Presedintele UDMR Arad, Kiraly Andras, a declarat, joi, ca aproape jumatate dintre primarii din judet, care ar trebui sa aplice Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 22, privind montarea placutelor bilingve, sunt in ilegalitate.

Liderii UDMR Arad si-au trecut lipsa placutelor bilingve in localitatile in care populatia minoritara depaseste 20 la suta din populatia comunitatii, la capitolul nerealizari in 2006.

Potrivit liderului UDMR, in judetul Arad sunt 14 localitati in care ar trebui amplasate placute bilingve, insa, in doar sapte dintre acestea "problema e considerata ca fiind rezolvata". Printre localitatile in care nu au fost montate placute bilingve se afla comunele Sofronea, Olari, Silindia, Ghioroc si orasul Chisineu-Cris.

Cei din UDMR Arad au solicitat Prefecturii sa urmareasca aplicarea prevederilor legale in ceea ce priveste montarea placutelor bilingve. "In comuna Olari problemele sunt mult mai mari, decat placutele bilingve. Profesorii sunt in pericol de a nu-si primi salariile din cauza consiliului local din Olari, care, desi are bani, trateaza totul cu indiferenta.

Am cerut autoritatilor judetene sa ia masurile de rigoare in comuna Olari, masuri care ar putea merge pana dizolvarea consiliului local", a mai declarat deputatul Kiraly Andras.