In speranta relansarii economice a municipiului, consilierii locali din Campia Turzii au aprobat, in ultima sedinta din 2006, planul urbanistic de detaliu al Parcului Industrial. In suprafata de peste 43 ha, terenul pe care va fi ridicat parcul industrial este amplasat in zona ISCT, iar in momentul de fata suprafata nu este utilizata.

Nu pentru mult timp insa, deoarece firma germana Reif Bauunternehmung, care a obtinut terenul prin negociere directa, intentioneaza sa inceapa lucrarile in primavara acestui an, fapt care va aduce noi oferte pe piata muncii din zona.

Potrivit Serviciului ATU din cadrul primariei Campia Turzii, terenul respectiv va fi parcelat, urmand ca aici sa fie amplasate hale ce vor fi cuplate la retelele edilitare si pentru care vor fi realizate, conform proiectului, cai de acces.

De asemenea, se vor amenaja trotuare pietonale si raze de racordare adaptate circulatiei de autotrenuri pentru containere. Cele aproape 44 de hectare de teren au fost adjudecate, in vara anului trecut, prin negociere directa, dupa ce administratia locala a organizat doua licitatii pentru vanzarea terenului, dar la care nu s-au prezentat decat doua oferte.

Terenul a fost adjudecat la 4 lei/mp, iar plata se va face in doua transe, jumatate din suma ramasa se va plati in momentul incheierii contractului, urmand ca cealalta jumatate sa fie virata in momentul obtinerii certificatului de urbanism.

Societatea de constructii Reif Bauunternehmung este specializata in constructii de drumuri, poduri, terasamente, canalizari, cai ferate si constructii. In Campia Turzii, prin intermediul filialei Reif Construct Apahida urmeaza sa amenajeze terenul pentru parcul industrial si va ridica halele.