Consiliul municipal Bacau a votat un proiect de hotarare care are toate sansele sa atraga atentia DNA. Asta deoarece consilierii au decis sa construiasca un spital public pe un teren detinut cu acte in regula de o firma privata.

Intrati in criza de timp, deoarece Ministerul Sanatatii a cerut un raspuns in doar 48 de ore, consilierii locali au hotarat, cu doar doua abtineri, sa construiasca un nou spital judetean pe terenul concesionat de societatea Fructex - fosta statiune de cercetari pomicole.

Viorel Ratz, administratorul societatii, sustine ca terenul pe care au pus ochii consilierii a fost concesionat de societatea Fructex de la Agentia Domeniilor Statului (ADS) inca din anul 2000 pe o durata de 49 de ani iar firma este la zi cu plata tuturor taxelor si impozitelor.

In plus, spune Ratz, firma are in derulare cinci contracte de cercetare in valoare de un milion de euro pentru pomii plantati pe suprafata detinuta.

De cealalta parte, primarul Stavarache sustine ca terenul este al municipalitatii si concesionarea de catre ADS a terenului catre Fructex este un abuz. Fostul viceprimar Laurian Lucas, actualmente consilier independent, s-a contrat pe aceasta tema cu primarul Stavarache.

“O hotarare data azi pe acest subiect nu poate decat sa initieze un conflict” - a spus Lucas, care a cerut amanarea proiectului pana la descalcirea itelor juridice. In prima faza proiectul a fost respins, insa s-a cerut sa se mai voteze o data. De data aceasta proiectul a trecut cu doar doua abtineri.

“A innebunit lupul” - a conchis Viorel Ratz, care a spus ca nu poate lasa sa i se distruga cea mai buna plantatie de pomi fructiferi.