Procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism l-au retinut in noaptea trecuta pe directorul Gazetei de Maramures, Dan Parcalab. El este acuzat de santaj, de aderare la un grup infractional organizat si de spalare de bani.

Directorul Gazetei de Maramures, Dan Parcalab, detine si functia de director de dezvoltare in cadrul trustului de presa. In aceasta dupa-amiaza, Dan Parcalab va fi prezentat judecatorilor de la Tribunalul Cluj pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, spun procurorii care se ocupa de caz.

In dosarul Gazeta, sunt anchetati in stare de arest preventiv patru manageri de presa. Este vorba de presedintele trustului, Liviu Man, de directorul de investigatii, fostul comisar de Politie, Ioan Otel, directorul de marketing, Dorel Vidican, cel care era si director al Gazetei de Bistrita, precum si directorul de Dezvoltare, Aurel Muresan.

Directoarea Gazetei de Oradea, Anca Elena Cocut, este cercetata in stare de libertate, dupa o luna de arest preventiv. De asemenea, sunt anchetati in stare de libertate directoarea editoriala, Memoranda Onac, cea care conducea si Buna Ziua, Ardeal, seful departamentului de protectie interna, Adrian Avarvarei, si sotia lui Liviu Man, Milena.

Ei sunt acuzati ca ar fi santajat o serie de politicieni, oameni de afaceri si directori de institutii publice din Transilvania. Acestia ar fi fost amenintati cu publicarea unor materiale compromitatoare in ziarele si revistele trustului, daca refuzau incheierea unor contracte de publicitate.

Acuzatii neaga toate aceste lucruri. Ei sustin ca ancheta ar fi, de fapt, o manevra menita sa falimenteze ziarul.

De la inceputul scandalului, Gazeta de Cluj, Gazeta de Oradea, Gazeta de Bistrita si Buna Ziua, Ardeal apar in acelasi fascicul. Averile managerilor trustului de presa au fost puse sub sechestru asiguratoriu.

Dan Parcalab a fost prezentat Tribunalului Cluj pentru a se emite un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui. Acuzatiile oficiale ale procurorii DIICOT Cluj sunt santaj, spalare de bani si participare la un grup de criminalitate organizata.