O noua arestare a fost facuta in aceasta seara in dosarul Gazeta. Judecatorii de la Tribunalul Cluj l-au arestat pe directorul Gazetei de Maramures, Dan Parcalab. El era si director de dezvoltarea in cadrul trustului.

In acelasi timp, procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism l-au retinut pentru 24 de ore pe directorul general al trustului de presa Gazeta, Aurelian Grama. Surse judiciare spun ca el va fi trimis maine in fata judecatorilor de la Tribunalul Cluj, pentru a fi arestat preventiv.

Aurelian Grama detine, pe langa postul de director general al trustului, si pe cel de redactor-sef al publicatiei regionale Buna Ziua, Ardeal, pe cel de director al saptamanalelor locale Ziarul de Mures, Ziarul de Sibiu si Gazeta de Hunedoara, precum si functia de director al cotidianului local din Mures Zi de zi.

Cei doi sunt acuzati de santaj, de aderare la un grup infractional si de spalare de bani. In dosarul Gazeta mai sunt arestatate patru persoane din conducerea trustului. Alte patru sunt cercetate in stare de libertate.

Dupa gratii se afla, de la sfarsitul lunii octombrie, presedintele trustului, Liviu Man, directorul de investigatii, fostul comisar de Politie, Ioan Otel, directorul de marketing, Dorel Vidican, cel care conducea si Gazeta de Bistrita, si directorul executiv, Aurel Muresan.

Directoarea Gazetei de Oradea, Anca Elena Cocut, este cercetata in stare de libertate sub control judiciar, dupa ce a stat o luna in arest preventiv. Procurorii ii mai ancheteaza in stare de libertate pe directoarea editoriala, Memoranda Onac, pe seful Departamentului de Protectie Interna, Adrian Avarvarei, si pe sotia lui Liviu Man, Milena.

Ei sunt acuzati ca ar fi santajat mai multi oameni de afaceri din Transilvania. Acestia ar fi amenintat mai multi oameni de afaceri, politicieni si directori de institutii publice cu darea in vileag a unor informatii compromitatoare daca ei nu incheiau contracte de publicitate.