Plangerea pe care seful Clinicii de Chirurgie I de la Spitalul Judetean Timisoara, Marius Teodorescu, a depus-o, la sfarsitul anului trecut, impotriva managerului unitatii medicale, Mihai Ionac, s-a intors impotriva sa, in urma unei analize facute de o echipa de control a Ministerului Sanatatii.

Teodorescu l-a reclamat, in noiembrie, pe Ionac la Comisia de Abuzuri din Camera Deputatilor si la Ministerul Sanatatii pentru abuz in serviciu, fiind acuzat ca, pentru a obtine o aprobare de functionare pentru o clinica de chirurgie vasculara periferica, a prezentat un alt loc decat cel real.

In memoriu se preciza ca Ionac a obtinut de la minister aprobarea de functionare, dar jumatate din numarul celor 30 de paturi urmau sa intre in functiune doar in momentul infiintarii noului spital regional. Ca sa obtina restul de paturi, managerul institutiei medicale ar fi luat trei saloane de la alte clinici din spital, dar pe care le-a tinut inchise timp de sase luni.

"Timp de 10 zile, o echipa de control, formata din 12 persoane, a verificat aspectele semnalate in memoriu si a constatat ca deficientele semnalate sunt minore. In schimb, comisia a descoperit mai multe nereguli la Clinica de Chirurgie I, condusa de doctorul Marius Teodorescu.

Este vorba de faptul ca peste jumatate din protocoalele operatorii, pe anul 2006, nu sunt semnate, ceea ce este foarte grav", a spus Ionac.

Neregulile se refera la inexistenta listelor de asteptare pentru bolnavi. "Au fost descoperite chiar cazuri de bolnavi care s-au prezentat in regim de urgenta si au semnat renuntari de a se inscrie pe listele de asteptare, desi, fiind vorba de urgente medicale, acestea sunt tratate gratuit si nu se punea problema sa fie trecuti pe liste de asteptare", a mai spus managerul Spitalului Judetean.

Acesta a decis, in plus, sa ii aplice sefului clinicii o sanctiune administrativa, astfel ca i-a diminuat indemnizatia cu 10 la suta pe o perioada de trei luni, din cauza ca, intr-o zi din luna decembrie, el figura ca fiind de garda, dar se afla cu sotia la Sovata.

Directorul Ionac a mai spus ca, dupa incheierea controlului, va sesiza si Colegiul Medicilor Timis.

In replica, Marius Teodorescu sustine ca tot ce a spus Ionac sunt neadevaruti. "Toate sunt minciuni, iar aici in spital e haos. Ionac e director, poate sa faca sesizari cate vrea, dar Dumnezeu nu bate cu bata", a mai declarat medicul.