Prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, este decis sa isi scoata subordonatii din institutie pentru activitatea in teren. Si asta, deoarece reprezentantul Guvernului in teritoriu vrea sa inceapa anul cu verificari in randul alesilor si a sefilor de servicii descentralizate.

In vizor intra primariile din tot judetul, Consiliul Judetean, sefii de servicii deconcentrate si subordonatii acestora, comisiile locale de fond funciar, finantistii care se ocupa cu controalele fiscale si, nu in ultimul rand, speculantii imobiliari.

"Vom incepe cu Primaria Timisoara si Consiliul Judetean, unde angajatii nu au lucrat aproape o luna din cauza sarbatorilor, ceea ce a adus insatisfactii cetatenilor. Vom verifica programul cu publicul si vom vedea de ce nu au lucrat o perioada asa de mare, poate sunt motive obiective.

Apoi vom vedea daca sefii de la serviciile subordonate nu sunt in conflicte de interese, dupa care vom vedea cum se lucreaza la biroul de relatii cu publicul, pentru rezolvarea situatiilor de contencios-administrativ si pentru aplicarea legilor proprietatii", a spus, in prima faza, prefectul.

Primaria Timisoara este vizata in special din cauza intarzierilor in aplicarea legilor proprietatii. Draganescu s-a aratat deranjat ca, din cele 1.000 de dosare depuse, numai in 40-50 de situatii s-a aprobat retrocedarea, iar cei respinsi cer Prefecturii sa le faca dreptate.

Primele inspectii se anunta, insa, la primarii si la Consiliul Judetean, pentru verificarea hotararilor luate anul trecut. "Vom analiza daca au fost intocmite referate, daca au fost date avizele de catre comisiile de specialitate.

Vom verifica si procesele-verbale de la sedinte, pentru a vedea daca hotararile care ajung la noi spre avizare au fost cu adevarat discutate si vom vedea cate dezbateri publice au avut loc", a mai spus seful Prefecturii.

Draganescu tinteste si spre comisiile locale de fond funciar, pe care le-a acuzat des de interese, si spre cei care vand si cumpara imobile aflate in zonele istorice ale orasului. "Duduie cartea funciara de acest gen de vanzari.

Ii vom lasa sa se intabuleze, iar daca nu au depus notificare la Directia de Cultura si Patrimoniu, pentru a fi exercitat dreptul de preemptiune, vom ataca tranzactia in instanta", a mai spus prefectul.

Totodata, Ovidiu Draganescu vrea ca in 2007 sa ia la bani marunti si activitatea inspectorilor fiscali, despre care sustine ca nu au o activitate corespunzatoare in ceea ce priveste controlul fiscal. "Pot sa spun ca vor fi sub lupa prefectului in acest an.

Ma intereseaza cum au scos la licitatie bunurile supuse sechestrului, pentru ca poate au fost conflicte de interese si aici", a mai afirmat Draganescu.

Trebuie spus acum ca Prefectura dispune doar de doi angajati la Corpul de Control, astfel ca va apela la echipe mixte din care vor face parte reprezentanti ai altor institutii, in functie de domeniul vizat.