La propunerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Maramures, la data de 22 decembrie 2006 s-a dispus arestarea preventiva, pe timp de 29 de zile, a inculpatei Pascu Rozalia in varsta de 38 de ani. Femeia este domiciliata in Semlacu Mic, judetul Timis, nu are antecedente penale.

Totusi, a fost descoperita in postura de proxenet. Ea este acuzata pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unei grupari infractionale cu caracter de criminalitate organizata, aderarea la aceasta si sprijinirea in activitate precum si proxenetism, infractiuni care sunt prevaxute si pedepsite de Codul Penal.

Pare de necrezut ca o femeie de 38 de ani ar putea sa se ocupe cu asemenea faradelegi dar, uite, s-a demonstrat din nou, in Romania totul este posibil!

In cursul lunii decembrie 2006, Pascu Rozalia a facut o “incursiune” in judetul Maramures, cu scopul de a recruta tinere in vederea transportarii lor in Slovenia, unde acestea urmau sa practice... nu dansul din buric, nu culesul de capsuni, ci da, ati ghicit: prostitutia! Anchetatorii au ajuns la concluzia ca, anterior, adica prin septembrie 2006, Rozi-proxeneta a aderat la o grupare infractionala constituita in Slovenia care avea ca scop recrutarea de tinere din Romania si profitul de pe urma lor in Slovenia.

In 21 decembrie Rozi a fost prinsa la Punctul de Trecere a Frontierei Petea in timp ce incerca sa iasa din tara cu doua tinere racolate in scopul mentionat deja.

Descoperirea anului: Rozi e din Maramu’ !

Saraca proxeneta, a fost acuzata de toate cele, bine ca nu au acuzat-o si ca si-a tradat regiunea de origine, deoarece anchetatorii au descoperit ca “inculpata Pascu Rozalia este originara din judetul Maramures“. Gruparea infractionala cu caracter de criminalitate organizata este constituita in Slovenia din cetatani romani si sloveni, sefa fiind o infractoare cunoscuta deja, Cristina Gorsek, o tipa cu dubla cetatanie.

Adica si romana si slovena. Gruparea are o preocupare variata. Recruteza tinere de pe teritoriul Romaniei si le exploateaza sexual in Slovenia si Ungaria, de patronii unor cluburi de noapte, o parte importanta din venituri fiind incasate de proxeneti.

500 de euro fata!

Planul de bataie al proxenetilor, dupa care se desfasura activitatea ilicita era urmatorul: Rozi-proxeneta recruta tinere din Romania si le asigura transportul in Ungaria, prin localitatea Nagykanizsa, unde o astepta Cristina Gorsek, sefa gruparii, care cumpara fetele cu suma de 500 de euro pentru fiecare.

Apoi tinerele erau transportate in Slovenia, in localitatea Selovejn Gradec, unde Cristina Gorsek le preda altor membri ai retelei patronilor de cluburi de noapte, care realizau in continuare exploatarea sexuala a romancelor.

Mana dreapta a lui Rozi proxeneta: fiul ei minor

Cea mai socanta informatie remisa de catre Biroul de informare sI Relatii publice a Tribunalului Maramures este cea conform careia, mana dreapta a infractoarei, a proxenetei-Rozi este chiar fiul ei, minor, in varsta de 16 ani, pe care l-a dus inclusiv in Slovenia si pe care l-a initiat in toate preocuparile ilicite de aceasta natura.

Asta da mama! Sa nu mai pomenim de faptul ca minorul si-a intrerupt cursurile scolare inca din clasa a VII-a. Evident, Rozi nu se considera vinovata... Ea a declarat recurs impotriva arestarii preventive! Noi credem ca o asteapta cativa ani de inchisoare, cu sau fara recurs, din pacate prea putini! Sedere placuta la mititica, Rozi!