Sorin Saveanu a confirmat pentru ziarul OBIECTIV ca isi va depune demisia din functia de viceprimar. „Urmeaza sa-mi depun demisia, pentru ca de saptamana viitoare (n.r. saptamana aceasta) voi incepe activitatea la Compania de Apa. Nu stau prea mult in incompatibilitate, chiar daca am dreptul la 15 zile”, a declarat Saveanu, pe un ton glumet.

Viitorul fost viceprimar va fi noul director al Companiei de Apa. Deocamdata, activitatea noii societati se va desfasura intr-un birou din sediul RATACFL Turda, dar sediul social este inregistrat pe strada Bogata nr. 1, la iesirea din Turda spre Bogata.

"Acolo va fi sediul societatii, dar ne mutam acolo doar dupa ce vom primi fondurile ca sa amenajam cladirea”, a mai precizat Sorin Saveanu.

Daniela Florea, favorita pentru functia de viceprimar

In aceasta saptamana va fi programata si o sedinta extraordinara in care va fi ales viitorul viceprimar. Asa dupa cum ziarul OBIECTIV v-a informat inca din luna decembrie, cele mai mari sanse de a prelua postul le are democrata Daniela Florea. Ea va fi sprijinita de liberali si democrati.

Surse din mediul politic au confirmat interesul PSD pentru functia de viceprimar, cel mai probabil printr-o candidatura a consilierului Cristian Matei. Social-democratii spera ca in urma unei proceduri cu vot secret sa primeasca niste voturi din partea liberalilor, care s-o impiedice pe democrata Daniela Florea sa ajunga viceprimar.

Pesedistii se bazeaza pe faptul ca ar fi liberali care nu si-ar dori ca presedintele PNL, Ioan Chis, sa patrunda in Consiliul Local, asa cum se va intampla in situatia in care Daniela Florea va fi preferata viceprimar. In cazul in care Cristian Matei ar castiga fotoliul de viceprimar, in Consiliul Local ar intra Marian Popescu.

O alta candidatura ar putea fi cea a PRM-istului Doru Anca, care a declarat ca „partidul ii cere sa-si depuna candidatura”, insa e putin probabil ca are vreo sansa de izbanda.