Fostii lideri ai studentilor clujeni au ales cariera politica. In timp ce unii au renuntat doar dupa cateva luni sa mai activeze in vreun partid, altii, mai putini, au reusit sa puna bazele unor cariere care ii pot propulsa la varful politicii.

Cel mai cunoscut exemplu este cel al Ancutei Abrudan. Ea a activat in domeniul ONG in Asociatia Romana pentru Dezbateri, Oratorie si Retorica. O perioada, aceasta a fost chiar si presedinte al filialei Transilvania a acestei asociatii, in care si-a slefuit abilitatile de orator.

Ancuta Abrudan a devenit purtator de cuvant al Prefecturii Cluj, apoi al filialei PSD si a fost unul dintre cei care au organizat campania electorala a acestui partid in anul 2004. In prezent, ea a fost cooptata in echipa care concepe noua strategie de comunicare a partidului, condusa de fostul ministru al Informatiilor Publice, senatorul clujean Vasile Dancu.

De la greve pe lista pentru deputati

Un alt lider al studentilor clujeni care a ales politica este fostul presedinte al Asociatiei "Petru Maior", formata din studentii Facultatii de Istorie si Filosofie, Leonard Horvath. El a fost, o perioada, prim-vicepresedinte al Organizatiei Studentilor din Universitatea "Babes-Bolyai" si membru al Consiliului National al Studentilor.

Horvath s-a remarcat in anul 2003, cand a fost unul dintre coordonatorii grevelor studentesti. In prezent, el este presedintele Tineretului Crestin-Democrat Cluj, organizatia de tineret a PNTCD.

La nivel national, fostul lider al studentilor ocupa pozitia de vicepresedinte al Tineretului din PNTCD. El a candidat, insa fara succes, la alegerile generale din 2004 pentru un post in Camera Deputatilor. In prezent, acesta a ajuns sa fie consilierul deputatului clujean Mircia Giurgiu.

Consilierul lui Bogdan Olteanu

Un al treilea lider al studentilor care a intrat in luma politicii este Magor Csibi. Acesta a fost director executiv al Organizatiei Studentilor din Universitatea "Babes-Bolyai" si, totodata, unul dintre liderii studentilor maghiari din UBB. El a ales, insa, sa se inscrie intr-un partid romanesc, PNL, in locul UDMR.

Alegerea sa a fost inspirata, astfel ca el ocupa, in prezent, postul de consilier al presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.

Numele ex-liderului studentilor clujeni a fost vehiculat in legatura cu posibilitatea de a fi desemnat candidat pe lista liberalilor pentru Parlamentul European.