Liderii Comitetului de Initiativa Bolyai il acuza pe vicepresedintele Consiliului Academic al Universitatii Babes-Bolyai, Stefan Szamoskozy, de plagiat. Profesorul clujean respinge insa toate acuzatiile.

Presedintele Comitetului de Initiativa Bolyai, lectorul universitar Bodo Barna, a declarat ca Stefan Szamoskozy ar fi copiat trei pagini din lucrarea sa de doctorat dintr-o carte de psihologie aparuta in limba franceza. Cele trei pagini ar reprezenta 10 la suta din totalul partii teoretice a tezei.

Bodo Barna sustine ca Stefan Szamoskozy nu ar fi mentionar sursa informatiilor sale. Vicepresedintele Consiliului Academic sustine in schimb ca lucrarea la care face referire Bodo Barna nici macar nu se afla in catalogul universitatii clujene la data la care si-a redactat teza de doctorat.

Intre reprezentantii Comitetului de Initiativa Bolyai si Stefan Szamoskozy exista un conflict deschis de mai multa vreme. Radicalii din Comitetul Bolyai il considera pe Stefan Szamoskozy drept autorul moral al excluderii celor doi lectori universitari maghiari care au incercat sa instaleze placute in limba materna in cladirile universitatii.