Politistul care a cerut bani de la un sibian pentru solutionarea unei plangeri este acum cercetat pentru trafic de influenta. Anul trecut acesta a pretins de la un cetatean 50 Euro pentru rezolvarea favorabila a unei reclamatii. Cu o zi inainte, cetateanul se prezentase la Politia Municipiului Sibiu pentru a sesiza o infractiune savarsita impotriva sa. Agentul sef adjunct V.

Nicolae l-a sfatuit sa formuleze o sesizare in scris si l-a ajutat pe sibian sa redacteze textul. In aceaasi zi, politistul l-a sunat pe cetatean si i-a cerut banii sub pretextul ca este ziua lui si are nevoie de bani si promitandu-i ca plangerea lui va fi solutionata rapid si favorabil. Cetateanul i-a dat doar 100 RON, dar numai dupa ce a luat legatura cu ofiterii D.G.A. Sibiu.

Asa se face ca politistul a fost prins in flagrant in timp ce primea suma de 100 lei marcata fluorescent cu “mita”. Procurorul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu care s-a ocupat de acest caz a intocmit rechizitoriul si a fost pusa in miscare actiunea penala fata de agent, care a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta.