9 Ianuarie 2007. EMI Deutschland GmbH, o companie afiliata a ARBOmedta AG (Germania) a preluat pachetul majoritar (51%) al companiei care editeaza ziai Monitorul de Cluj si Monitorulde Sibiu.

ARBOmedia AG este cea mai mare regie de publicitate multimedia independenta din Europa, listata la Bursa din Frankfurt, reprezentata in sapte tari europene, printre care Romania.

Cotidianele Monitorul de Cluj si Monitorul de Sibiu colaboreaza. ARBOmedia.net, care ii gestioneaza vanzarile de publicitate la nivel national.

Tranzactia se inscrie astfel in continuarea planului de dezvoltare initiat in 2006, plan pe care EMI Deutschland il deruleaza in Romania la nivelul presei locale. Parteneri: vizeaza consolidarea publicatiilor in doua dintre cele mai importante judete ale Romat - Cluj si Sibiu - si dezvoltarea de noi produse media in zona Transilvaniei.

Silviu Ispas, reprezentantul EMI Deutschland in Romania, spune ca tranzactia ai odata in plus interesul companiei germane in stabilirea de parteneriate cu ziarele locale de calitate.

"Acest pas reprezinta in fapt largirea paletei de publicatii in care EMI Deutschland detine participatii catre zona Transilvaniei, o zona cu oameni care vor informatie de calitate si totodata o zona cu un mare potential economic.

Proiectul nostru capata conturul pe care l-am prefigurat si iata ca, dupa 9 luni de la lansare, am devenit unul din principalii actori din mass-media locala". Pe langa EMI Deutchland, care este actionar majoritar, restul actiunilor din cadrul Companiei de Media - societatea editoare - sunt egal impartite de domnii Sorin Stanislav si Radu Micu.

Despre EMI Deutchland

Obiectivul EMI Deutschland GmbH este de a detine participatii in companii care editeaza cotidiane locale in peste 20 de judete din Romania. in principal sunt vizate companii care au deja un parteneriat cu ARBOmedia.net in domeniul vanzarii de spatiu publicitar.

Nu sunt insa excluse din strategia pe termen mediu achizitii de actiuni in cadrul altor editor locali deschisi la o astfel de cooperare precum si lansarea de noi titluri locale, in prezent EMI Deutchland mai detine pachetul majoritar de actiuni al companiilor cari editeaza cotidianele Ziarul de Iasi si Obiectiv - Editie de Vaslui.