Filiala din Timis a PNL se confrunta cu un nou scandal, la mai putin de o saptamana inaintea Congresului partidului. Suparat pe colegii sai din Comitetul Executiv al formatiunii, care i-au cerut o informare asupra activitatii sale de pana acum, liderul organizatiei judetene, Liviu Borha, a amenintat ca-si da demisia.

El nu a putut fi contactat, ieri, pentru a-si expune opiniile cu privire la scandalurile care au zdruncinat filiala in ultima vreme.

Surse din PNL Timis au dezvaluit ca ultima sedinta a Comitetului Executiv al organizatiei a fost una aprinsa. Mai multi membri au cerut explicatii din partea presedintelui cu privire la indeplinirea atributiilor sale. In replica, Liviu Borha, care este si vicepresedinte al Consiliului Judetean, a amenintat ca-si da demisia si ca, astfel, Comitetul Executiv va fi dizolvat.

Pana acum, insa, liderul liberal nu a recurs la gestul pe care l-a anuntat. "Au fost, e drept, discutii aprinse. Dar de la vorba la fapta e cale lunga", a declarat unul dintre membrii Comitetului Executiv.

Cu secretara la congres

Situatia din filiala timiseana este una exploziva. Astfel, initial, pe lista delegatilor care vor fi prezenti la Congresul PNL de la Bucuresti, la finele acestei saptamani, a fost inclusa pana si secretara angajata a partidului, in detrimentul unor persoane care aveau chiar dreptul statutar de a fi prezente in Capitala.

Pe tusa a ramas si consilierul judetean Traian Stancu, vicepresedinte al filialei, dar si vicepresedintele organizatiei judetene de tineret, Raul Dan Craciun. Acesta din urma, de altfel, ca urmare a situatie, a renuntat la toate functiile din partid, printre care si cea de vicepresedinte national al Cluburilor Studentesti Liberale, ramanand simplu membru al formatiunii.

Pana la urma, pentru ca scandalul sa nu ia amploare, secretara a fost retrasa de pe lista.

Zvonistica, la rang de politica

Bursa zvonurilor in filiala, confirmate de surse de incredere, arata ca, la un moment dat, se vehicula o mutare extrem de spectaculoasa: revenirea in politica a actualului prefect al judetului, Ovidiu Virgil Draganescu, care ar fi fost tentat sa candideze la o functie de conducere la nivel national, la apropiatul Congres al partidului.

Zvonul nu s-a confirmat insa, iar seful Prefecturii a anuntat chiar un plan detaliat de actiune, pe care il va urma din pozitia actuala pe care o ocupa.

PNL Timis are probleme pana si la nivelul organizatiei de tineret, unde, dupa trei incercari, Biroul Judetean de Coordonare nu a reusit nici acum sa se intruneasca statutar. Cu toate acestea, toti delegatii par de acord ca este nevoie de o schimbare la nivelul formatiunii, in sensul modificarii statutului.