Muncitori evacuati

Parterul si etajul I ale unei hale cumparate de societatea producatoare de scaune Antares SRL de la Clujana au ars ieri intr-un incendiu izbucnit in jurul orei 10 dimineata. Flacarile s-au raspindit cu repeziciune, mai ales ca inauntru se aflau materiale inflamabile, cum ar fi carton, burete ori plastic, iar la etajul I al cladirii erau depozitate baloturi cu scaune.

Imediat, cladirea a fost evacuata, iar oamenii au fost toti scosi afara. A fost nevoie de patru autospeciale apartinind Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Cluj sa stinga flacarile, iar actiunea pompierilor a durat pina la ora 12.30. Ultimele doua etaje ale cladirii, unde se afla si birourile firmei, au fost salvate de foc.

A pornit de la o scinteie

Surse din cadrul ISU Cluj ne-au declarat ca inca nu s-a stabilit cauza producerii incendiului. Martorii spun, insa, ca totul a pornit de la o scinteie provocata de un aparat de taiat fier. „Niste colegi taiau fier cu un aparat inauntru, la parter. Se pare ca a sarit o scinteie si focul a pornit imediat", povestea, ieri, unul dintre angajati.

Muncitorii au fost tinuti afara, in fata cladirii, pina dupa stingerea focului. Nici reprezentantii ISU Cluj, dar nici cei ai fabricii de scaune nu au evaluat inca pagubele provocate de incendiu.

In incercarea de a stinge flacarile, un pompier a fost ranit la ochi cu un ciob de sticla, insa nu foarte grav. Patru angajati au suferit doar o intoxicatie usoara cu monoxid de carbon. „Doi barbati au fost externati din sectia noastra de urgenta in cursul zilei, dupa ce li s-a facut o reechilibrare venoasa", a declarat medicul de garda Anton Naiba de la Spitalul Militar Cluj-Napoca

Hale vindute la bucata

Ultimul incendiu, nesemnificativ insa, s-a produs in vara anului trecut la una dintre halele apartinind fabricii Clujana. Fabrica avea, in vremurile bune, 12.000 de angajati. Fiind gindita sa deserveasca piata romaneasca si ex-sovietica, nu a reusit sa reziste noilor conditii de piata. Societatea s-a inchis in 1999, angajatii fiind pusi pe liber.

Diriguitorii sai au vindut mai multe hale si terenuri, cum este si cazul celei arse in incendiul de ieri.