Compania Ambient a devenit al treilea partener oficial al Capitalei Culturale Europene, dupa ce ieri, primarul Klaus Johannis si managerul Ioan Ciolan au semnat un acord de colaborare. Sponsorizarea va fi una la nivelul celor lalti parteneri, au dat asigurari Johannis si Ciolan, dar mai importanta este contributia pe care compania sibiana si-a asumat-o pentru anii viitori, din respect pentru comunitatea locala.

"Avem acum un partener care se declara partener al orasului Sibiu si este o firma sibiana, o marca autentic sibiana", se mindreste seful administratiei locale.

Onoare si responsabilitate

Anul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana si al dobindirii statutului de Capitala Culturala Europeana de catre Sibiu inseamna o recunoastere a valorilor multiculturale sibiene, in sprijinul carora compania Ambient s-a declarat onorata sa participe. "Sintem fericiti si onorati ca Asociatia Sibiu 2007 ne-a propus sa devenim parteneri oficiali.

Aceasta vine firesc, pentru ca Ambientul, tinar din 1993, poarta amprenta Sibiului, oras tinar din 1191. Facem parte din inima Sibiului si a sibienilor. Credem ca e o recunoastere a valorilor Ambient, asa cum Capitala Culturala Europeana este recunoasterea valorilor Sibiului in lume", a apreciat managerul Ioan Ciolan.

In acelasi timp, calitatea de partener oficial aduce pe umerii lui Ciolan o uriasa res- ponsabilitate. „Ea obliga echipa Ambient la o mai mare maturitate, la mai multa responsabilitate si speram sa fim la inaltimea asteptarilor", a mai spus patronul Ambient.

Patriotism local

Primarul Klaus Johannis nu si-a ascuns satisfactia de a avea drept partener o companie ale carei radacini sint numai in Sibiu. „Avem acum un partener care se declara partener al orasului Sibiu si este o firma sibiana, o marca autentic sibiana. Sint mindru de o firma cum este Ambient, care s-a creat si a crescut in Sibiu.

Cel mai mare beneficiar va fi spectatorul. Fiindca programele de foarte buna calitate nu sint posibile, inca, fara finantare", a explicat edilul-sef. Desi niciuna dintre parti nu a vrut sa dezvaluie suma exacta cu care Ambient contribuie la megaprogramul cultural, detaliile intelegerii au fost, in mare, facute publice.

Astfel, s-a convenit, ca si in cazul celorlalti parteneri oficiali, ca Ambient sa dispuna de exclusivitate in domeniul in care activeaza, in ceea ce priveste folosirea titlului de partener si oferirea de produse si servicii cu marca „Sibiu - 2007", precum si de a fi inclus in toate documentele si materialele Capitalei Culturale Europene.

Intelegere pe termen lung

"Capitala Culturala este doar in 2007, dar noi promitem ca vom ramine si mai departe partenerii Sibiului, din respect pentru orasul nostru", a dat asigurari omul de afaceri Ioan Ciolan. Concret, patronul Ambient a anuntat ca va sponsoriza anual municipalitatea, pentru constructia de scoli, dispensare si alte spatii necesare dezvoltarii orasului.

"Acesta este un parteneriat cu Primaria Sibiu pe care il dorim pe veci!", a spus Ciolan. Amabilitatea primarului nu putea intirzia. „Beneficiile sint reciproce. Si noi sintem bucurosi ca putem, prin imaginea pe care v-o transmitem, sa participam la dezvoltarea dumneavoastra", a replicat primarul.