Maruntaie de miel si viermi, la un loc in aceeasi punga. I s-a intamplat unui sibian care a vrut sa isi prepare un drob. N-a stat pe ganduri nici o clipa si a mers cu produsul direct la Directia Sanitar Veterinara pentru a depune o reclamatie.

Sibianul isi cumparase organele de miel de la un supermarket din Sibiu. Nu a fost prima data cand cumpara de aici, asa ca nu s-a gandit nici un moment ca ar putea fi vreo problema. „Am decongelat punga si cand am taiat-o pe jumatate m-am speriat. Erau numai viermi in mijloc”, spune sibianul.

Medicii de la Directia Sanitar Veterinara au examinat pe loc carnea si se pare ca acele vietati gasite in punga cu maruntaie sunt niste paraziti, care, spun specialistii, ajung in organismul ovinelor odata cu iarba ingerata.

In siguranta

Medicii spun ca daca aceasta carne ar fi fost consumata nu s-ar fi intamplat absolut nimic. „Este vorba de un parazit care nu are din fericire nici un efect asupra celui care consuma aceasta carne, insa modifica proprietatile si calitatea carnii”, spune medicul Andrei Savescu, de la laboratorul Directiei Sanitar Veterinare Sibiu.

Culmea e ca produsul, importat din Bulgaria, avea termen de valabilitate inca trei luni de aici incolo. Cu toate acestea, conducerea magazinului din Sibiu, la doar cateva ore de la depunerea reclamatiei, a luat decizia de a retrage de la comercializare intreaga cantitate de organe de miel pe care o mai avea pe stoc, respectiv 40 de kilograme.

De fapt, masura a fost luata in intreaga retea nationala de magazine, si toate produsele din carne congelata, importate din Bulgaria au fost scoase de la vanzare.

Se pare ca nu reprezentantii hipermarketului sunt vinovati de cele intamplate ci firma care a exportat produsul si care, ar fi trebuit sa depisteze parazitul din momentul sacrificarii animalului, si sa nu permita scoaterea spre comercializare a acestei carni.

Gabriela ROMAN