Pe masura ce trece timpul, aflam cum s-a desfasurat retinerea lui Dan Parcalab. Abuzul este „cat China” si cerem dreptate. La orele 15 ale zilei in care a avut loc actiunea, la redactie s-au prezentat, dupa cum se stie, „un el si o ea”. Au vrut la Boss. Dupa cateva minute, Dan a spus ca pleaca un pic. Dus a fost. Pana aici nimic nou.

Am aflat ca pana la iesirea din blocul in care este redactia nu s-a intamplat nimic, la vedere. Afara, procurorii i-au pus catusele lui Dan si l-au urcat in masina desi Dan a protestat asa cum stie el sa o faca, in liniste, cu un soi de blandete. In fata judecatorului, directorul GAZETEI a fost dus a doua zi, dar dupa ce au expirat cele 24 de ore ale mandatului de retinere.

Altfel spus, cele 24 de ore ori fi fost vreo 30 de ore. Morala intamplarii este urmatoarea: Trebuiau sa vina cu mandat de aducere, care inseamna ca ar fi trebuit sa fie invitat la Cluj, fara a i se pune catuse. In capitala Ardealului ar fi trebuit sa i se ia primele declaratii, dupa care, daca era cazul, s-ar fi emis mandat de retinere.

De la acea ora ar fi trebuit sa curga cele 24 de ore ale mandatului de retinere. Mai mult, pana ce judecatorul s-ar fi pronuntat, Dan ar fi trebuit sa fie lasat liber, nu trebuia sa i se ia telefonul si lucrurile personale. Procedura a fost taman invers. I se pun catusele, deci timpul din cele 24 de ore incepe sa curga, dupa care i se fac actele etc. Un abuz de pus la inima.

Cum este posibil ca in 2007 chiar procuror de la DIICOT fiind, sa aiba loc o grosolana incalcare a drepturilor consfintite prin lege. Ce este in mintea celor care procedeaza asa, sau mai bine de ce procedeaza asa. Este chiar atat de greu sa fie respectata legea.

De ce mahari din toata tara sunt lasati sa faca ce vor cu procedurile legale, punandu-i pe procurori in posturi ridicole, iar Dan este luat ca un mare pericol social. Apropo de asta, am luat DEX-ul si am cautat ce inseamna „pericol social”. Nu apare nici in textele de lege. In acest context, notiunea este una fabricata pentru a fi pe placul celor care orchestreaza cazul.

Cu siguranta judecatorul care a spus ca Dan reprezinta un pericol social „le are cu textele de lege”. Iata cum poti ajunge in arest fara sa sti ca altfel trebuia sa se procedeze. Sa fim tot in Romania anilor in care abuzul era un sport national. O porcarie. Urmez eu, dupa cum tot primesc semnale...Vorba lui Marian, mai suntem 149 de ziaristi in judet...