Inca din prima luna, lansarile anuntate pentru acest an promit modele atragatoare pentru sibieni. Desi nu o recunosc pe fata, dealerii auto mizeaza pe gusturi mai rafinate ale clientilor mai instariti.

Din zona producatorilor interni, Dacia va veni anul acesta cu utilitare. Din 20 ianuarie, dealerul Emilian primeste deja inscrieri pentru furgoneta, primul nou model pe care Dacia il va aduce in Sibiu in acest an. „Luna in care preconizam acest lucru este februarie. Furgoneta de la Dacia vine sa umple golul lasat de Dacia Pick Up.

Trebuie sa precizam ca furgoneta va fi creata pe platforma Loganului, in ceea ce priveste dotarile si confortul. O sa fie ABS, computer de bord, adica o gama foarte diversificata”, spune Dorian Emilia, managerul reprezentantei Dacia de la Sibiu. Potrivit acestuia, spre sfarsitul anului sibienii vor primi de la aceeasi marca autohtona si modelul-camioneta.

Care se adreseaza clar segmentului celor care au nevoie de transport rapid pentru marfuri relativ usoare.

Toyota - modele de impact

Pe un teritoriu cu traditie germana precum Sibiul, marcile de origine asiatica par sa nu impartaseasca prea mult din cota de piata. Gresit, ne contrazic dealerii Toyota. „Anul acesta vom avea doua modele de impact. Suntem siguri ca vor prinde si pe piata sibiana. De altfel, nu trebuie sa ne intrebati pe noi, ci pe sibieni despre cat de bine primite sunt marcile asiatice.

Este un trend la nivel international. Chiar si in Germania cresc vanzarile la acest tip de masini”, spune Valentin Vericico, director de vanzari al dealerului Toyota de la Sibiu.

Din partea producatorului asiatic, sibienii pot astepta noua Corolla, ale carei doua motorizari diesel de 148, respectiv 175 de CP cu un desing inspirat din Yaris va atrage cu siguranta privirile. Tot din acest an sunt programate sa inceapa vanzarile si pentru modeul Auris. Preconizat sa inlocuiasca modelul Corolla break, masina are o serie de dotari similare cu modelul de clasa mica, Yaris. De fapt, la o privire grabita, Auris arata ca un Yaris putin mai mare.

Opt lansari la Autoklass

2007 se anunta un an incarcat pentru Autoklass, dealer Mercedes, Ford, Chrysler si Dodge. De la Mercedes, cei de la Autoklass pregatesc noua clasa C. Lansarea este programata pentru martie.

Nici de la Chrysler surprizele nu se lasa asteptate. La sfarsitul primaverii, in Sibiu va aparea si modeul Chrysler Sebring, despre care este indeajuns sa spunem ca ofera, printre altele, acoperis electric, scaune de piele, instalasie de aer conditionat, stasie audio CD si alte detalii care asigura luxul. Cum ar fi zgomotele scazute la rulare, atunci cand se sofeaza fara acoperis.

Trenul de rulare al modelului Sebring este unul foarte moale, lucru care asigura trecerea lina peste aproape toate denivelarile.

Tot Autklass se pregateste de nu mai putin de trei noi modele de la Jeep - Wrangler, Compass si Patriot. Primul model este asteptat prin aprilie - mai, Compass-ul prin mai - iunie, iar Patriot va avea lansarea la Sibiu la inceputul toamnei. Despre Compass se poate spune ca este un SUV de clasa compacta si se adreseaza segmentului mediu.

Jeep Compress este primul model al constructorului american la care rotile din fata sunt cele asigura tractiunea, atunci cand masina nu circula in regim integral.

De la Dodge, Autoklass va prezenta, in acest an, modelul Nitro, in aprilie-mai si Avenge, incepand din august-septembrie. In plus, catre sfarsitul anului, noua generatie Mondeo va fi prezenta si ea la Sibiu. „Sunt modele noi, dar nu foarte scumpe.

Odata ajunse pe strazi, ele atrag atentia, ceea ce va influenta si deciziile cumparatorilor sibieni”, spune Simona Popa, din cadrul Autoklass.

BMW si Capitala Culturala

Noua serie 3, este aproape de Sibiu. Asta sustin reprezentantii renumite marci, asociata cu numele Capitalei Culturale Europene. „In afara de modelul nou X5, vom aduce la Sibiu si noua serie 3, un Cabrio Coupe. Suntem in al doilea an de cand BMW este prezent la Sibiu si, pentru moment, trendul este crescator.

Speram sa ramana asa”, a declarat Cosmin Chindris, din partea dealerului BMW. Despre seria 3 CC de la BMW putem spune doua cuvinte care sa individualizeze modelul - otel si sticla. Automobilul vine cu doua motorizari, in oferta: un 2.5 aspirat si unul de 3.0 litri twin turbo. BMW 325i va costa in jur de 53.000 de euro, iar 335i aproximativ 61.000 de euro.