Alesii prahoveni se intrec in limuzine de lux. Nu ne referim la autoturismele personale, ci la cele de serviciu.

Cu banii cheltuiti pe vehiculele lor s-ar fi putut achita o parte din ajutoarele de incalzire pentru ploiestenii nevoiasi, care sunt obligati sa-si plateasca utilitatile si sa-si dramuiasca in asa fel banii, ca dintr-o pensie de 3,5 milioane de lei vechi sa le mai ramana si de-o franzela.

E drept ca, prin administratia locala si judeteana, si-au facut loc destul de multe Dacii - mai nou Logan, dar sefii cei mari se pare ca nu agreeaza deplasarea in teren cu masini de cel mult 9.000 de euro.

In afara de presedintele Consiliului Judetean, Florin Anghel, care foloseste autoturismul personal, un Mercedes S 500, de circa 28.000 de euro, toti ceilalti sefi din administratie folosesc masinile de serviciu.

Printre automobilele folosite la Prefectura Prahova, Consiliul Judetean si Primaria Ploiesti, gasim Opel vectra GL, Cielo Executive, Espero, Renault Laguna, Nubira II, VW Passat si, mai nou, celebrul Touareg. Masinile de serviciu, altele in afara de traditionala Dacie, ale alesilor nostri sar binisor de 150.000 de euro. Desigur, cea mai scumpa este cea a prefectului, Corneliu Popescu.

VW Touareg, masina cu care a fost dotata institutia, face nici mai mult, nici mai putin decat 45.000 de euro. La o prima vedere, sumele care s-au bagat in masinile de serviciu ale demnitarilor locali ar putea acoperi cheltuielile de intretinere la bloc pentru aproape 2.000 de familii.

Nu credem ca sefii din administratie ar trebui sa mearga in teren cu biciclete, dar ar cam trebui, zicem noi, ca odata cu masinile astea serioase, sa se mai vada ceva si in ce priveste activitatea lor. Din pacate insa, la acest capitol, multi dintre ei stau destul de prost.