Teatrul sibian fost lovit de o noua tragedie. Dupa ce anul trecut au pierdut doi actori, Virgil Flonda si Adrian Ratoi, vineri seara un alt actor de valoare a fost victima unei tragedii. Actorul Ovidiu Mot a suferit doua lovituri grave la cap, in urma carora a intrat in coma.

A fost transportat de urgenta la Spitalul din Tirgu Mures, unde a fost operat. Dar starea lui este critica. Circumstantele in care s-a produs nenorocirea sint inca neclare. Vineri seara, dupa reprezentatie, Ovidiu Mot a plecat spre casa.

Trei sferturi de ora mai tirziu a fost gasit de un taximetrist prabusit in parcarea din fata Salii Olimpia, in stare de inconstienta. Accident sau o mina criminala? Politia continua ancheta deschisa la cererea directorului teatrului si a prefectului.

Tragedia

Cunoscutul actor sibian Ovidiu Mot a fost, vineri seara, victima unei nenorociri. In jurul orei 11,15, dupa premiera la "Pescarusul", actorul nu a mai ramas la un protocol cu colegii, ci a plecat direct acasa, deoarece a doua zi avea din nou reprezentatie.

Colegii lui spun ca nu bause nimic. In jurul orei 12, a fost gasit de un taximetrist in parcarea din fata Salii Olimpia. Era cazut la pamint, in stare de inconstienta. Omul a chemat SMURD-ul, care a ajuns imediat la fata locului.

Medicul de pe ambulanta a remarcat ca barbatul mirosea usor a alcool si avea vomitatura alimentara pe haine. „Pacientul era in stare de ebrietate si avea hainele patate cu resturi alimentare, probabil de la voma. A fost transportat de urgenta la spital, iar cazul a fost preluat de medicii de la Urgente", a declarat Angela Butanescu, medic SMURD.

Concluzia politistilor

Si tocmai de aici provine misterul. La solicitarea lui Constantin Chiriac, directorul Teatrului National „Radu Stanca", si a prefectului Ion Ariton, politistii au demarat o ancheta. „Din cercetarile preliminare efectuate, a rezultat ca barbatul nu a fost victima unei agresiuni.

Cel mai probabil, s-a impiedicat si a cazut, lovindu-se la cap", spune Luciana Baltes, purtator de cuvint in cadrul IPJ Sibiu.

Marturia lui Chiriac

Nici colegii actorului si nici chiar directorul Teatrului nu sint de acord. "Eu il cunosc pe Ovidiu de foarte multa vreme. Nu l-am vazut insa niciodata beat. E o persoana foarte serioasa si constiincioasa.

Noi consideram ca varianta cu alcoolul e doar o modalitate ca cineva sa se spele rapid pe miini de acest caz", marturiseste Constantin Chiriac, directorul Teatrului National "Radu Stanca".

Nu avea alcool in singe

"Ovidiu a fost operat simbata, la Tirgu Mures. Acum este tot in coma profunda, dar a miscat un picior. Medicii de acolo nu sint prea optimisti. Au confirmat insa faptul ca colegul nostru nu avea alcool in singe si prezenta doua lovituri puternice la cap, una in partea dreapta spate si cealalta in partea stinga, fata.

Dupa spusele lor, este absolut imposibil ca astfel de lovituri sa fie cauzate de o simpla cadere", spune Chiriac.

Actor de cariera

Ovidiu Mot are 38 de ani, este casatorit si are un copil de 2 anisori. Este un actor prin formare si activeaza in cadrul teatrului sibian inca din anul 1996. Actualmente, avea in desfasurare doua proiecte imediate.

Este vorba despre piesa "Pescarusul", care a avut premiera vineri, si "O noapta furtunoasa", care va avea premiera la sfirsitul lunii. Este implicat in 12 din cele 42 de proiecte desfasurate de teatrul din Sibiu in acest an.