Dublarea taxelor la sistemul de parcare cu plata "Telpark", de la 1 ianuarie, a starnit furia conducatorilor auto din Timisoara. Pentru prima data in cei opt ani de la implementarea sisemului, soferii au declansat o actiune conjugata pentru eliminarea "birului" pus de Primarie pe folosirea domeniului public.

Este vorba despre initierea unei campanii de strangere de semnaturi, la sfarsitul careia sa poata fi impusa Consiliului Local vointa populara, adica disparitia "Telpark".

"Din pacate, toate partidele nu sunt in stare sa faca proiecte constructive de acest gen. Toti ne vor binele, dar sa puna mana sa faca ceva concret prin care se pot schimba neajunsurile orasului nu le trece prin cap. In momentul cand peste 50 la suta din populatia Timisoarei va semna aceste liste, putem merge cu cerere oficiala la Primarie.

Vor fi obligati sa o ia in considerare fiindca asa functioneaza democratia in toate urbele europene", a spus unul dintre reprezentantii comitetului de initiativa.

"Cerem renuntarea la birul pe parcare din Timisoara. Prin sistemul "Telpark" suntem obligati sa platim taxe foarte mari pentru un serviciu care nu se presteaza. "Telpark" are, din 2007, pretentia achitarii unui abonament anual aproape cat un salariu minim pe economie, fara sa garanteze ca cel care plateste beneficiaza de un loc de parcare.

Circulatia este tot mai aglomerata de la un an la altul, iar locuri de parcare nu au mai fost create in zonele in care era nevoie de ele. In aceste conditii, mentinerea "Telpark" in formula actuala nu poate fi interpretata decat ca o lipsa crasa de respect fata de timisoreni", se mai mentioneaza in protestul impotriva sistemului de parcare.

In replica, sefului Serviciului "Telpark" din cadrul Administratiei Domeniului Public, Ionel Ursu, s-au multumit doar sa spuna ca nu e prima campanie de acest fel. "No comment!", a sunat replica acestuia.