La Judecatoria municipiului Lugoj a debutat procesul in care primarul comunei timisene Criciova, Ioan Petrovici (PSD), este acuzat de acoperirea din banii publici a unui furt de 250 de metri cubi de lemn din padurea comunala.

Faptele s-au petrecut in anul 2004, cand o echipa de la Inspectoratul Teritorial pentru Regim Silvic si de Vanatoare (ITRSV) a constatat ca din padurea Criciova au fost taiati mai multi copaci, valoarea pagubei, estimata la nivelul acelui an, fiind intre 150 si 170 de milioane de lei vechi.

"In loc de arbori, echipa de control a descoperit numai cioturi pe o suprafata insemnata, semn ca acolo s-au facut defrisari dupa bunul plac", a afirmat inspectorul Doru Atomoaie, din cadrul Corpului de Control al Prefecturii Timis.

La putin timp dupa control, primarul a inaintat un proiect de hotarare, aprobat pana la urma de catre Consiliul Local Criciova, prin care furtul de lemne din padurea comunala a fost trecut la capitolul "risc de serviciu".

Pentru ca Prefectura nu s-a sesizat, la vremea respectiva si nu a atacat hotararea CL in instanta de contencios-administrativ, aceasta a fost pusa in aplicare, iar paguba a fost acoperita din banul public.

Reclamatii la adresa primarului Petrovici au aparut si in anul 2005, cand problema furtului de lemne acoperit cu banii comunei Criciova a ajuns pe masa Corpului de Control al Prefectului.

Anchetele conduse de Laviniu Bedrosian, actualul sef al Cancelariei prefectului Ovidiu Draganescu, au relevat faptul ca, intr-adevar, Consiliul Local Criciova a fost de acord cu acoperirea pagubelor din fondurile publice ale comunitatii. Cum nu se mai putea recurge la atacarea hotararii CL in contencios-administrativ, documentele incriminatoare au ajuns la Parchet si la Politie.

Aparat de PSD

Ancheta a fost finalizata de curand, iar primarul Ioan Petrovici a ajuns principalul acuzat al unui proces ce se deruleaza acum la Judecatoria Lugoj. Ieri, edilul nu a putut fi contactat nici la birou, si nici pe telefoanele mobile. In schimb, filiala PSD Timis, partid al carui membru este edilul, a emis o parere oficiala cu privire la situatia din aceasta comuna.

In ciuda acuzelor grave care i se aduc primarului, partidul care l-a propulsat in fruntea comunitatii din Criciova ii tine in continuare spatele. "Nu vom lua nici o masura impotriva nici unui primar pana cand instanta nu va pronunta o sentinta definitiva", a declarat purtatorul de cuvant al organizatiei, Viorel Bota.