"S-a tot vorbit de acel bilet, fara sa se spuna ca acesta era unul de insotire a unui document cu abuzuri. Referirea la Parchet era in legatura cu acele abuzuri, si nu este vorba despre vreo ingerinta in Justitie“, ne-a declarat ieri presedintele PNL Cluj, Marius Nicoara.

Potrivit acestuia, filiala pe care o conduce il sustine pe Tariceanu si nu considera ca acesta ar trebui sa demisioneze, deoarece nu a gresit cind a transmis biletul cu documentul privind situatia de la Petromidia.

La rindul sau, vicepresedintele PNL Cluj, deputatul Horea Uioreanu, crede ca premierul Tariceanu nu are nici o vina si nu sint intrunite conditii pentru demiterea sa din functie, asa cum a cerut PSD.

In schimb, PLD Cluj a cerut demisia premierului Tariceanu pentru grave deservicii aduse miscarii liberale si pentru implicarea in tentativa de trafic de influenta savirsita in favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu. Liberal-democratii clujeni recomanda PNL nominalizarea unui alt premier, care sa nu fie prizonierul grupurilor de interese.

"Orice om de buna credinta care a citit biletul premierului Tariceanu adresat presedintelui Traian Basescu isi da seama ca a fost vorba despre o incercare de influentare a actului de Justitie, de un act de trafic de influenta pe linga Parchet.

Acest tip de comportament aminteste de practicile PSD si este de neacceptat pentru un lider de partid care se pretinde a fi un liberal autentic“, a declarat Tudor Oniga, imputernicit PLD Cluj.

Senatorul UDMR de Cluj, Eckstein Kovacs Peter, considera ca in "scandalul biletelului“, atit premierul, cit si presedintele au o culpa comuna: in cazul lui Tariceanu nu este de domeniul penal, ci moral, iar Basescu a gresit cind a asteptat 2 ani pina sa prezinte biletul.