Cele doua module de locuit gazduiesc 240 de persoane, selectate din randul chiriasilor blocului H de pe strada Rapsodiei si din Colonia de Sticla. In zona au fost montate 72 de containere, care ofera locatarilor conditii civilizate de locuit, fiind racordate la utilitati.

Chiar si asa, se pare ca o parte din locatari nu au renuntat la obiceiul de a nu-si plati la timp datoriile. Pentru cele doua module facturile la energie electrica sunt destul de incarcate, avand in vedere ca, pe langa iluminat, si apa calda si incalzirea se produce pe baza de curent electric.

"Din pacate, avem chiriasi care au intarziat cu platile la chirie si utilitati. Este vorba de cateva persoane care sunt pe punctul de a fi evacuate deoarece au inregistrat datorii de peste 2 milioane de lei vechi.

Am incercat sa le creem toate conditiile, municipalitatea a facut un efort deosebit pentru a el oferi conditii civilizate de locuit, asa ca asteptam sa ni se raspunda pe masura nu sa avem probleme. Intelegem ca in perioada rece este mai greu sa faci economie, dar le-am oferit posibilitatea sa faca si plati in avans”, a explicat directorul Serviciului de Administrare a Patrimoniului Imobiliar, Nicolae Suciu.

Deja administratorul containerelor, Serviciul de Administrare a Patrimoniului Imobiliar, a emis somatii pentru recuperarea datoriilor. In acesta situatie se regasesc 16 din locatarii cazati in cele doua module.

Directorul API, Nicolae Suciu, a declarat ca in momentul de fata debitele inregistrate la chirie si la energie electrica ajung la 55 de milioane.

"Chiriasii cunosc conditiile impuse de noi. La semnarea contractului au aflat ca cine nu plateste la timp facturile, nu poate locui acolo. Le-am atras atentia ca nu se poate merge la nesfarsit cu esalonarea datoriilor, la fel cum a fost in blocul H. Dar, se pare ca unele persoane nu pot renunta la vechile obiceiuri.

Tot la semnarea contractului i-am atentionat si ca cei care au un comportament necivilizat vor fi evacuati fara somatie”, a mai precizat Suciu.

Potrivit directorului API, in momentul de fata, pe listele de prioritati pentru locuintele sociale se afla 250 de persoane, care abia asteapta sa primeasca un spatiu unde sa traiasca civilizat.