Conferinta de presa si lansarea mondiala a filmului „Inapoi in cartier” a avut loc joi, 18 ianuarie, la club Athene in Cluj.

La vizionare au participat jurnalisti din Cluj, de la mai multe publicatii si posturi de televiziune, lor alaturandu-li-se si echipa ziarului OBIECTIV, prima publicatie locala care a scris despre turdeanul Florin Matingo, ce joaca intr-unul din rolurile principale.

Filmul „Inapoi in cartier” este o continuare a primului lungmetraj realizat de echipa de clujeni - „Cartier” - si dezvaluie viata „de cartier” din Manastur. Filmul, care foloseste un limbaj violent si chiar imagini socante pe alocuri, a fost inscris deja la mai multe festivaluri de film, regizorul refuzand sa-l inscrie si la TIFF, care se tine chiar la Cluj.

„Nu ne incadram in tipicul TIFF. Personal, boicotez acest festival. Nu vreau sa comentez mai mult”, a spus regizorul Gelu Radu.

Turdeanul Florin Matingo, care in viata de zi-cu-zi este controlor la RATL, a declarat pentru cititorii ziarului OBIECTIV ca desi a lucrat in foarte multe locuri, simte ca se regaseste atunci cand joaca in filme de acest gen, in care isi foloseste cunostintele de karate dobandite de-a lungul vremii.

De altfel, un ajutor pentru integrarea in rolul atrobuit in film l-a avut si faptul ca, inainte de a se muta in Turda, in urma cu cativa ani, Florin Matingo a locuit chiar in cartierul Manastur, cunoscand indeaproape „viata de cartier” si „smecherasii” Clujului. „Acesta este al doilea film in care am jucat (n.r.

a jucat si in prima productie, „Cartier”) si sper sa urmeze si al treilea. Poate ca voi avea sansa si cineva ma va vedea si ma va aprecia pentru ceea ce fac”, a declarat, in exclusivitate pentru OBIECTIV, Florin Matingo. De altfel, turdeanul a fost si regizorul scenelor violente din film.

Mai multe imagini din filmul in care joaca turdeanul Florin Matingo puteti vedea accesand site-ul Obiectiv OnLine: www.ziarulobiectiv.ro.

Povestea filmului

“Inapoi in cartier“este o poveste violenta, dar verosimila datorita limbajului natural, vulgar, din spatele blocurilor cartierului clujean Manastur.

Eroul principal, Mosu’ (Mody Levente), care a renuntat la droguri incercand sa se integreze in societate, afla intr-o buna zi ca dusmanul lui de moarte, Brazilianu’ (Florin Matingo, foto) a supravietuit exploziei care i-a ucis toti prietenii in urma cu doi ani.

Viata sa ia o intorsatura si mai ciudata in momentul in care politistul care il ancheta pe vremuri il roaga sa-l ajute sa-si gaseasca fiica rapita. Planul care ii incolteste in minte lui Mosu’ nu poate fi pus in aplicare fara ajutorul unui traficant de antichitati, care a copilarit tot in Manastur, dar s-a stabilit in Anglia.

Buget de 5.000 de euro, cu actori neprofesionisti

Regizorul filmului, jurnalistul clujean Gelu Radu (foto), a declarat ca filmul a fost realizat cu un buget de doar 5.000 de euro. „In conditiile in care un videoclip de cateva minute se face cu 20.000 de euro, noi am facut filmul cu un buget de 5.000 de euro.

Nu am folosit actori profesionisti, in primul rand pentru ca nu aveam bani sa-i platim si in al doilea rand nu cred ca ei puteau sa joace la fel de bine aceste roluri”, a spus Gelu Radu.