Prin intermediul unui anunt de genul celui care il vedeti alaturi, grupul de hoti isi racoleaza clientii. Vanzatorul este intrebat de seria masinii de cusut, dupa care aceasta este verificata. Urmeaza a doua convorbire in care se explica motivul pentru care nu poate fi cumparata masina de cusut: ii lipseste „perechea” pentru ca sunt fabricate in serii pereche.

Dar, binevoitor, cumparatorul explica ca stie persoana care are masina pereche si pune vanzatorul in contact cu ea ca sa o cumpere, iar apoi ofera peste 100.000 de euro pentru ambele. Lacom, vanzatorul inghite galusca si ia masina de cusut pereche pe care da intre 3.000 si 5.000 de euro. Apoi il suna din nou pe vanzator... Dar, care nu mai e de gasit.

Prinsi anul trecut la Campia Turzii, dar eliberati

Subcomisarul Valer Moldovan, adjunctul Politiei Campia Turzii, a precizat ca anul trecut, in vara, grupul de hoti a actionat din nou in zona municipiului, dar li s-a organizat un flagrant. Au prins 4 tineri din judetele Alba si Mures, carora le-au facut dosar penal. Din pacate, a trebuit sa ii elibereze pentru ca nu au fost probe destule.

Saptamanile trecute anunturile au inceput sa apara din nou. Observand formularea si tipul lipiciului cu care erau postate prin oras, politistii s-au luat pe urma escrocilor si au avertizat populatia in privinta falsilor cumparatori. Mai multe persoane au reclamat Politiei Campia Turzii ca au fost pacalite sa cumpere masini de cusut vechi care nu au nici o valoare.

Ne-am jucat si noi de-a vanzatorii

Am incercat si noi sa ii vindem o masina de cusut colectionarului german. Ne-a raspuns un domn cu un fals accent nemtesc, probabil pentru ca vorbea foarte pe nas. Acesta ne-a verificat seria si a spus ca masina e ok. Asteptam sa vedem cu cine ne va pune in legatura, avand in vedere ca si seria noastra fictiva avea o pereche, dar cumparatorul nostru nu mai e de gasit.

In ultimele zile numarul afisat pe anunt nu mai putea fi contactat. De fapt asa fac baietii dupa ce si-au terminat treaba intr-o anumita zona: dispar. Au renuntat sau au tras deja „teapa” cuiva?