Cainii locuiesc in ilegalitate

de Magda Cace     Ziarul de Sibiu
Marţi, 23 ianuarie 2007, 0:00


Daca vecinii nu sunt de acord, nu aveti dreptul sa va cresteti cainele in propria casa. Daca o faceti, totusi, veti suporta consecintele. „Consiliul Local Sibiu a reglementat prin HCL 210/2001 situatia cainilor care sunt crescuti de proprietari in imobile cu mai multe apartamente, case sau blocuri, din municipiul Sibiu.

In articolul 8 al acestei hotarari se dispune ca proprietarii cainilor trebuie sa ceara acordul asociatiei respective de proprietari sau locatari, in cazul blocurilor, sau acordul celorlalti locatari, in cazul in care nu exista asociatii de locatari/proprietari”, precizeaza Mirela Gligore, de la Serviciul de Presa al Primariei Municipiului Sibiu.

Pentru nerespectarea acestei hotarari, amenzile variaza intre 50 si 100 de lei pentru persoanele fizice.

Plangeri
In ciuda amenzilor, sibienii nu s-au grabit sa respecte hotararea consiliului local. Plangerile celorlalti locatari nu au intarziat sa apara

Alte obligatii ale proprietarilor de caini
Persoanele fizice si juridice care au caini cu varsta mai mare de sase luni sunt obligate sa-i declare in vederea stabilirii taxei la Primaria Municipiului Sibiu. Declararea se va face la sapte zile de la dobandirea cainilor sau implinirea varstei.

Toate persoanele care cresc caini mai mari de sase luni se vor ingriji ca acestia sa fie vaccinati contra turbarii in fiecare an, fara a se depasi intervalul de un an cu mai mult de trei zile. Vaccinarea va fi atestata prin carnetul de sanatate pe care detinatorul il va prezenta organelor de control.

Magda CACE
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

213 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by