Liderul PNTCD Sibiu, Ovidiu Spatari, si-a anuntat aseara demisia din functie. Spatari si-a motivat gestul prin faptul ca el a sustinut la congresul de la sfarsitul saptamanii trecute echipa care a pierdut. „In aceasta seara voi anunta in cadrul Biroului Judetean al partidului demisia mea.

Motiunea Radulescu, pe care eu am sustinut-o la Congresul PNTCD nu a fost votata de majoritate, si eu imi asum raspunderea. Conform statutului partidului, organizatia judeteana va fi condusa in continuare de prim-vicepresedintele Lucian Filip. L-am instiintat si pe el de decizie si pana cand ma vou hotari in ce fel voi continua, raman simplu membru de partid”, a declarat Ovidiu Spatari.

Fostul presedinte spune ca va continua sa mearga pe ideea concentrarii unui pol de dreapta, pe care il vede format din UDMR, PLD si PD. Spune ca spre ultimele doua partide s-ar gandi sa mearga in cazul in care va parasi PNTCD.

In urma congresului de duminica, Marian Milut, presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman, este noul presedinte al PNTCD. El a fost ales cu 522 de voturi. Contracandidatii sai Serban Radulescu si Ioan Muresan au obtinut 194 si respectiv 110 voturi. El a promis ca va pastra independenta partidului. "Nu voi vinde PNTCD.

Nu voi face alianta cu Gigi Becali", a declarat Milut dupa aflarea rezultatelor. El este membru PNTCD doar din 2005. Milut il inlocuieste in functie pe Gheorghe Ciuhandu.

Merge spre PLD?

Spatari spune ca va continua sa mearga pe ideea concentrarii unui pol de dreapta, pe care il vede format din UDMR, PLD si PD. Spune ca spre ultimele doua partide s-ar gandi sa mearga in cazul in care va parasi PNTCD. „Este posibil sa merg spre unul din cele doua, din moment ce ambele formatiuni politice merg pe ideea polului de dreapta.

Nu vreau sa fac mai multe declaratii, pentru ca nu vreau sa tulbur apele, asa cum s-a intamplat la ultimele plecari ale sefilor PNT”, a mai spus Spatari. Senatorul PD Nicolae Neagu asteapta ca Spatari sa solicite inscrierea in partid. Liderul PLD, Cornel Stirbet il sa insa ca sigur in organizatie.

"Domnul Spatari a fost un foarte bun colaborator al nostru atata timp cat a fost in PNTCD. Daca va face o solicitare, o vom lua in calcul”, a spus Neagu. Stirbet sopune ca a discutat deja cu Spatari. „Am toata consideratia pentru domnul Spatari si o sa va fac o dezvaluire.

Eu i-am propus domnului Spatari de mai mult timp o colaborare, iar raspunsul dansului a fost «vom mai vedea». Sper sa vina alaturi de noi. Alaturi de el cred ca vor fi si alti taranisti adevarati care vor veni spre un pol de dreapta real”, a spus si Cornel Stirbet.