Lucrarile la Statia CFR Sibiu trebuiau terminate la 15 decembrie 2006. "Termogaz Company" Hateg nu a reusit insa sa respecte termenul de finalizare.

Cladirea a fost renovata, dar sint necesare finisaje majore si la retelele de utilitati si la caile de acces in zona. La cererea CNCF CFR SA, firma executanta a prezentat un grafic revizuit, iar lucrarile urmeaza a se finaliza pina la finele trimestrului.

Calvarul

Desi statia CFR Sibiu a fost cuprinsa intr-un program national special, avind in vedere activitatile organizate in 2007, lucrarile de modernizare a garii si zonei adiacente sint mult ramase in urma. La ultima vizita a ministrului Transporturilor, termenul limita promovat autoritatilor a fost de 15 decembrie, cu o oarecare abatere dat fiind modificarile de proiect necesare dupa ce sondajele geotehnice efectuate au relevat o capacitate portanta scazuta.

Calvarul pentru publicul calator continua, dar este tot mai greu de suportat de personalul care serveste publicul calator. "Am inteles ca sint lucrari de mare importanta, ca este necesar sa lucram in conditii mai aspre pina la finele anului trecut, dar iata termenul se prelungeste. Se asteapta un aflux mai mare de calatori si noi, care stam in chirie in acest perimetru, avem conditii improprii de munca", spune ing. Angela Moldovan, sefa Statiei Sibiu Calatori.

Lucrari

Pentru lucrarile de modernizare si reabilitare a Garii din Sibiu au fost alocate 3,85 de milioane de dolari, in 2006 valoarea a crescut la 4,7 milioane de dolari, iar perioada de executie a fost marita de la 15 luni la 18. Lucrarile au o perioada de garantie de doi ani, iar pina acum au fost efectuate lucrari in valoare de circa 600.000 dolari, adica mai putin de o septime.

Lucrarile vizeaza trei aspecte: modernizarea peroanelor si a cailor de acces, a spatiilor destinate serviciilor CFR si publicului calator si asigurarea conditiilor moderne de desfasurare a traficului rutier. Intre acestea se integreaza si serviciile comerciale destinate publicului si evident cladirea garii.

Ministerul spera

Reprezentantii Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului estimeaza ca in primul trimestrul al acestui an sibienii vor fi printre primii care vor beneficia de servicii de mai buna calitate odata cu reintegrarea deplina in activitate a garii.

Gara va dispune de puncte de informare digitale accesibile calatorilor, care se vor putea afla mult mai usor mersul trenurilor sau traseele disponibile. In plus, chioscurile din gara vor fi inlocuite cu noi spatii comerciale, mai mari si cu mai multe facilitati.

Primar ingrijorat

Pentru primarul Johannis, restantele la lucrarile de modernizare a garii sint fara indoiala un prilej de ingrijorare, dar la fel de important este faptul ca serviciile oferite de CFR sint inca modeste. "Exista prea putine trenuri care fac legatura cu Sibiul, prea lente si prea murdare.

Daca vom rezolva aceste probleme, vor putea veni turistii", a declarat, recent, edilul sef al Sibiului.